Головна Новини Світ Німеччина Газова криза: Шольц розповів, чи послабить ЄС санкції проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Газова криза: Шольц розповів, чи послабить ЄС санкції проти РФ

Європейський Союз не планує послаблювати санкції проти Росії

9 серпня 2022, 18:36
Поділіться публікацією:

Німеччина, навіть, якщо в країні подорожчають енергоносії, не погодиться на послаблення антиросійських санкцій. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише Reuters. 

Газова криза: Шольц розповів, чи послабить ЄС санкції проти РФ

Олаф Шольц (фото з відкритих джерел)

Політик попередив, що Європу чекають важкі місяці, але на поступки ніхто не піде.

"Ми твердо стоїмо на боці України. Попереду нас чекають важкі місяці, але очевидно, що  ми підтримуємо санкції, які ми погодили разом з Європейським Союзом і міжнародним співтовариством", — повідомив Шольц. 

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що попри газову кризу, "Північний потік-2" не почне працювати. 

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що хто так і не наважився підтримати санкції проти РФЛише половина Великої двадцятки ввела санкції проти Росії за повномасштабне військове вторгнення в Україну. Тим самим Путіну та його режиму вдалося уникнути цілковитої ізоляції у світі. Видання зазначає, на сьогоднішній день склалася така ситуація, що переважна більшість країн світу не готова підтримати ініціативу США та країн Європи щодо ізоляції Путіна та Росії. Як зазначається в інфографіці Bloomberg, не підтримували санкції такі країни, як Бразилія, Китай, Індонезія, ПАР, Індія, Туреччина, Саудівська Аравія, Аргентина. Так у матеріалі йдеться, що той самий прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді кілька днів тому провів телефонну розмову з президентом Росії Путіним. Тема війни в Україні його не дуже хвилювала, а ось питання, як наростити торгівлю між Індією та Росією, дуже хвилювало. А лідер у президентських перегонах Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва взагалі прославився скандальною заявою про те, що війна в Україні сталася не лише з вини Москви, а й Києва. Президент ПАР Сіріл Рамафоса нічого не сказав про війну, але жорстко розкритикував санкції США. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини