Головна Новини Світ Німеччина Канцлер Німеччини хоче «перетерпіти» війну в Україні. На яке диво сподівається
commentss НОВИНИ Всі новини

Канцлер Німеччини хоче «перетерпіти» війну в Україні. На яке диво сподівається

Канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче просто «перетерпіти» війну в Україні, заявив в ефірі 24 каналу німецький політолог Сергій Сумленний. За його словами, саме тому він відмовляється передати Києву ракети Taurus

11 квітня 2024, 14:46
Поділіться публікацією:

Україна наполегливо просить Німеччину передати їй ракети Taurus, щоб отримати перевагу над військами країни-агресора Росії та швидше завершити війну. Проте Берлін під різними приводами відмовляє Україні у цьому.

Канцлер Німеччини хоче «перетерпіти» війну в Україні. На яке диво сподівається

Олаф Шольц

Зрештою президент Володимир Зеленський припустив, що Олаф Шольц не хоче постачати далекобійні ракети Україні, оскільки боїться, що Росія завдасть по Німеччині ядерний удар. На думку Шольца, відзначив Зеленський, Taurus, за відсутності ядерної зброї у Німеччині, є найсильнішим зразком озброєння.

При цьому, як відзначив Сумленний, Шольц і раніше боявся ядерних погроз Росії, які вже є неактуальними, і, наприклад, у квітні 2022 року відмовлявся надати Україні ББМ "Мардер". Тоді канцлер боявся, що Німеччина стане стороною війни, і як результат, РФ може вдарити по країні ядеркою.

При цьому політолог додав, що країна-агресор безперестанно погрожує всьому світові застосуванням ядерної зброї.

Разом з тим, підкреслив Сумленний, Німеччина все ж постачає Україні зброю і вже є стороною конфлікту, і в цьому немає нічого незаконного, адже мова йде про колективну оборону.  Згідно з міжнародним правом, говорить політолог, це обов'язок країн – допомагати одне одному захистити себе від агресії.

Саме же Шольц, говорячи про ракети "Таурус" говорив про різні причини їх ненадання України, в тому числі відзначав, що начебто Україна не зможе їх використовувати без німецьких військових. За його словами, аргументи канцлера мають непереконливий вигляд.

Як відзначив Сумленний, Шольц просто хоче, щоб Україна у війні з РФ не завдала країні-агресору великої шкоди.

"Тобто він вважає, що цю війну треба перетерпіти. Якщо ж вона стане довгою та жодна сторона не матиме шансів на успіх, то війна завершиться сама"
, — сказав політолог.

При цьому він припустив, що своїм виборцям у 2025 році він скаже, що завадив ядерній війні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що німецькі депутати звернулися до Шольца із вимогою перестати надавати Україні зброю і працювати над проведеннями мирних переговорів між Україною та РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини