Головна Новини Світ Німеччина Клімкін: главою МЗС Німеччини може стати противник «Північного потоку-2»
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін: главою МЗС Німеччини може стати противник «Північного потоку-2»

На пост канцлера в Німеччині претендують дві людини - Олаф Шольц і Армін Лашет

27 вересня 2021, 07:52
Поділіться публікацією:

У неділю 26 вересня в Німеччині відбулися парламентські вибори. Тепер на зміну канцлера ФРН Ангели Меркель в Німеччині можуть прийти два кандидата соціал-демократ Олаф Шольц і представник ХДС/ХСС Армін Лашет. Прізвища саме цих двох людей найчастіше називають, коли йде обговорення кандидатури нового канцлера Німеччини. Як інформує видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" розповів колишній глава МЗС України Павло Клімкін.

Клімкін: главою МЗС Німеччини може стати противник «Північного потоку-2»

Павло Клімкін Фото: з відкритих джерел

Дипломат зазначив, що стосується Шольца, то він завжди концентрувався на внутрішній політиці. Тому йому буде набагато складніше хоча б на початкових стадіях вести міжнародні переговори, що для України буде реально справжнім викликом. Павло Клімкін зазначив, є великий шанс, що міністром закордонних справ Німеччини стане людина, яка дуже добре знає Росію, а також дуже добре знає Україну. Мова йде про Графа Ламздорфа з Вільних демократів.

"Зараз він обговорюється, як кандидатура номер один або номер два. Він працював в МЗС Німеччини потім займав пост євродепутата. Був євродепутатом досить тривалий час. Він завжди дуже чітко висловлювався щодо України, як і щодо Росії в контексті обов'язкової підтримки України. Виступав за підтримку територіальної цілісності України і за зміну курсу щодо Росії. Він, до речі, противник "Північного потоку-2" і він неодноразово про це публічно заявляв", — зазначив Павло Клімкін.

Він додав, що б там не було, позиція глави МЗС набагато менше значить, ніж позиція канцлера. Тому не варто прогнозувати, що позиція нового уряду Німеччини в питанні "Північного потоку-2" принципово зміниться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти назвали варіанти, хто прийде на зміну Меркель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини