Головна Новини Світ Німеччина Лід зрушився: посол України в Німеччині сподівається на поставки Києву Leopard 2
commentss НОВИНИ Всі новини

Лід зрушився: посол України в Німеччині сподівається на поставки Києву Leopard 2

Питання прямих поставок Німеччиною танків Leopard 2 вийшло на фінішну пряму на переговорах із Берліном

5 листопада 2022, 10:20
Поділіться публікацією:

Схоже, що у питанні прямих поставок Німеччиною бойових танків Leopard 2 роки таки рушив і Берлін готовий ухвалити таке рішення. Посол України у ФРН Олексій Макєєв вважає, що постачання техніки має розпочатися зовсім скоро. Як повідомляє портал "Коментарі", про це український посол заявив в інтерв'ю виданню медіа групи Funke.

Лід зрушився: посол України в Німеччині сподівається на поставки Києву Leopard 2

Танк Leopard 2 / фото GETTY IMAGES

"У нас є підстави сподіватися, що буде ухвалено рішення про постачання Leopard 2 з Німеччини безпосередньо до України. З цього питання ведуться переговори з федеральним урядом. Нам потрібні ці бойові танки", — наголосив український дипломат.

Олексій Макєєв зазначив, що вже давно минув той час, коли всерйоз можна було сприймати розмови про те, що, мовляв, "давайте не провокувати Росію". Скільки ще світ має побачити місць масових поховань в Україні, скільки ще має статися катастроф, які вже сталися у Маріуполі, Ізюмі, Бучі та інших містах України?

За словами Макєєва, Берлін вже "продемонстрував лідерство" із постачанням системи протиракетної оборони IRIS-T.

"І ми розраховуємо на цю лідерську роль і в інших системах озброєння. Це і основні бойові танки, і бронемашини, такі як Leopard, Marder, Füchse та Dingo", — заявив Олексій Макєєв.

На уточнююче питання журналіста, чи йдеться про прямі постачання танків Leopard 2 або постачання з третіх країн за угоди з Німеччиною, Макєєв зазначив, що на переговорах порушується виключно питання прямих постачань танків з Німеччини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — пропагандистка Кремля Симоньян розмріялася швидше приїхати до Києва: в Україні їй уже відповіли – чекають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.n-tv.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини