Головна Новини Світ Німеччина Лідер ЄС подвоїть військову допомогу Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідер ЄС подвоїть військову допомогу Україні: подробиці

У Міноборони Німеччини підтвердили плани подвоїти військову допомогу Україні

13 листопада 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Німеччина планує 2024 року подвоїти військову допомогу Україні. Замість раніше закладених у федеральному бюджеті 4 млрд. євро на ці цілі планується витратити 8 млрд. євро. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі ARD зробив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

Лідер ЄС подвоїть військову допомогу Україні: подробиці

Борис Пісторіус. Фото: з відкритих джерел

Глава Міноборони Німеччини назвав таке рішення офіційного Берліна сильним сигналом Україні, який має показати, що Європа не здається, що союзники України сповнені рішучості продовжувати боротися.

За словами Пісторіуса, Німеччина в даному випадку керується досвідом 2023 року, який показав, що заплановані суми були швидко вичерпані і потрібно вкотре підвищувати підтримку України.

Варто зазначити, що головним союзником України у війні проти Росії виступали і продовжують виступати Штати, але в США зараз настав непростий період – там тривають торги навколо допомоги Україні в рамках політичного протистояння республіканців і демократів, що загострилося. На тлі цього голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель закликав посилити підтримку України з боку ЄС. Топ-диплома ЄС заявив, що Україна не повинна відчути, що через внутрішні хвилювання США підтримка особилася. Європа має взяти на себе всі питання, які стосуються забезпечення української армії.                                                                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий та зовнішньополітичний фронт: де найскладніша ситуація та що може змінитися. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини