Головна Новини Світ Німеччина Лідер німецьких консерваторів Лашет збирається у відставку
commentss НОВИНИ Всі новини

Лідер німецьких консерваторів Лашет збирається у відставку

Лашет залишиться в політиці, якщо на чолі нової коаліції будуть консерватори

8 жовтня 2021, 01:01
Поділіться публікацією:

Лідер німецьких консерваторів Армін Лашет оголосив про з'їзд партії наступного тижня, наголосивши на своїй відставці. Про це повідомляє BBC.

Лідер німецьких консерваторів Лашет збирається у відставку

Армін Лашет, фото з відкритих джерел

Лашета обирали замість Ангели Меркель на посаду канцлера, але він отримав поразку на виборах. Консерватори програли лівоцентристським соціал-демократам. Натомість Олаф Шольц, лідер партії "СДПГ", у четвер розпочав коаліційні переговори з двома партіями, що лідирують. Представник лібералів сказав, що зустріч пройшла добре. А от підтримка Лашета згасає. Проте він не відмовляється від надії на коаліцію, якщо на чолі будуть консерватори. За словами Арміна Лашета мова йде про національні німецькі інтереси. На зустрічі зі своєю партією "ХДС" він натякнув, що буде радий, якщо  країні буде краще з іншими людьми.

У своїй заяві Лашет сказав, що він все ще вірить в уряд, який очолюватимуть консерватори разом із "зеленими" та лібералами. Зараз його партія буде уважно стежити за розвитком коаліційних перемовин.

Опитування німців показало, що більшість громадян підтримують коаліцію трьох партій на чолі з "СДПН". Лише чверть німців підтримали уряд, керований консерваторами. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що у новому складі парламенту Німеччини всього буде 735 депутатів. Варто зазначити, що кількість депутатів зросла на 26 осіб. У попередньому складі парламенту було 709 парламентаріїв. За підсумками цих виборів нарешті взяли гору непримиренні суперники ХДС/ХСС соціал-демократи. Соціал-демократична партія показала дуже хороший результат на виборах. У СДП буде найбільша фракція — 206 депутатів. У порівнянні з попереднім скликанням в СДП додалося 53 мандати. На другому місці за підсумками виборів опинилася партія Ангели Меркель — ХДС/ХСС — 196 депутатів. ХДС/ХСС втратила 50 мандатів. На третьому місці розташувалися "зелені" — 118 депутатів. У них плюс 51 мандат у порівнянні з попередніми виборами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини