Головна Новини Світ Німеччина Вибори в Німеччині: стало відомо, які партії проходять і скільки мандатів отримують
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Німеччині: стало відомо, які партії проходять і скільки мандатів отримують

У новому складі парламенту Німеччини буде 735 депутатів замість 709 в попередньому

27 вересня 2021, 10:29
Поділіться публікацією:

У неділю в Німеччині відбулися вибори в Бундестаг. У новому складі парламенту Німеччини всього буде 735 депутатів. Варто зазначити, що кількість депутатів зросла на 26 осіб. У попередньому складі парламенту було 709 парламентаріїв. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на офіційний ресурс Федеральної виборчої комісії Німеччини.

Вибори в Німеччині: стало відомо, які партії проходять і скільки мандатів отримують

Бундестаг Фото: DW

За підсумками цих виборів нарешті взяли гору непримиренні суперники ХДС/ХСС соціал-демократи. Соціал-демократична партія показала дуже хороший результат на виборах. У СДП буде найбільша фракція — 206 депутатів. У порівнянні з попереднім скликанням в СДП додалося 53 мандати. На другому місці за підсумками виборів опинилася партія Ангели Меркель — ХДС/ХСС — 196 депутатів. ХДС/ХСС втратила 50 мандатів. На третьому місці розташувалися "зелені" — 118 депутатів. У них плюс 51 мандат у порівнянні з попередніми виборами.

"Вільні демократи" прийшли четвертими на фініш виборчої кампанії. У них в парламенті буде — 92 депутата. Також в парламенті будуть "Альтернатива для Німеччини!" — 83 депутата, а також "ліві" — 39 депутатів.

Виходячи з результатів виборів можна констатувати, що монобільшості сформувати не вийде. Для формування уряду партіям, які проходять в Бундестаг, доведеться домовлятися про створення коаліції.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти назвали варіанти формування нової коаліції за підсумками вибору в Бундестаг.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки фрау Меркель буде отримувати на пенсії: стала відома точна сума.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини