Головна Новини Світ Німеччина Лікування власною кров'ю: при яких захворюваннях допомагає така терапія
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікування власною кров'ю: при яких захворюваннях допомагає така терапія

Аутогемотерапія або лікування власною кров'ю може сприяти підвищенню імунітету людини

5 січня 2022, 11:00
Поділіться публікацією:

Лікарі з Німеччини розповіли, як використовують терапію кров'ю пацієнта та який ефект від аутогемотерапії. Про це пише DPA.

Лікування власною кров'ю: при яких захворюваннях допомагає така терапія

У Німеччині пацієнтам пропонують укол їхньою кров'ю, фото з відкритих джерел

Для процедури, що має назву аутогемотерапія, потрібно лише два уколи. Спочатку в пацієнта беруть кров, потім колять її в м'язи. Процедура активізує імунітет людини за допомогою введення зовнішнього подразника.

Науковці не проводили масштабні дослідження такого методу. Однак, за словами докторки Ренати Шлекер, голови Професійної асоціації лікарів-натуропатів у Німеччині, таку процедуру використовують для лікування алергій, шкірних захворювань, таких як акне чи нейродерміт.

Процедуру можна робити й в профілактичних цілях для покращення загального стану здоров’я й для зміцнення імунітету.

Є ще інший спосіб введення плазми крові пацієнта, його використовують для лікування виразок та ран, що не гояться. Щоб підготувати рідину для введення, кров пацієнта розділяють на плазму та тромбоцити. В м'язи вводять саме збагачену тромбоцитами плазму.

Іншими варіантами є введення обробленої озоном або ультрафіолетовим світлом крові. Суть лікування в тому, що повторно введена кров діє як подразник. Імунна система реагує на неї, сприймаючи як чужорідне тіло. В той же час власна кров не шкідлива й допомагає запустити корисні імунологічні реакції.

Після такої терапії в пацієнта можуть виникнути побічні ефекти у вигляді запалення або легкого почервоніння в місці уколу. Також може підвищитися температури тіла й людина відчуватиме легкі симптоми інфекції.

Дослідження не показали ефективності введення плазми крові для лікування остеоартрозу кульшового суглоба PRP. Про це повідомили на порталі Medizin-Transparent.at міжнародної некомерційної організації Cochrane Austria.

У статті фонд медичного страхування Німеччини Techniker Krankenkasse про терапію аутологічною кров’ю, вказано, що наукових доказів ефективності терапії аутологічною кров’ю немає.

Однак пацієнтам все ж пропонують такі послуги. В Європі аутогемотерапія коштує від 15 до 80 євро (приблизно від 17 до 91 долара США) за один сеанс.

Як повідомляв портал, що спільного між Covid-19 та фіброзом і як вірус впливає на легені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вік.

5 січня 2022, 13:25

Таку терапію ще 50 років тому робили в Україні.


Новини