Головна Новини Світ Німеччина Меркель заявила про необхідність контакту з Путіним: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель заявила про необхідність контакту з Путіним: подробиці

За словами Меркель, ЄС необхідно сформулювати порядок спільних стратегічних інтересів з РФ

24 червня 2021, 11:12
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає за необхідне діалог з російським президентом Володимиром Путіним. Крім того, вона хоче розробити єдині механізми відповіді на політику Кремля. Про це вона сказала на засіданні уряду, пише "РБК-Україна".

Меркель заявила про необхідність контакту з Путіним: подробиці

Ангела Меркель та Володимир Путін - фото з відкритих джерел

За словами Меркель, Євросоюзу необхідно сформулювати порядок спільних стратегічних інтересів з Російською Федерацією, зокрема, йдеться про захист клімату та безпеку.

"Я вважаю, що ЄС повинен шукати прямий контакт з Росією і російським президентом", — сказала канцлер Німеччини.

Меркель також зазначила, що ЄС потрібно шукати власні переговорні формати з РФ.

Напередодні повідомлялося, що Ангела Меркель виступила з пропозицією запросити на саміт глав держав Європейського Союзу Володимира Путіна. Канцлера ФРН підтримав президент Франції Еммануель Макрон.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писав, що представники українського та міжнародного суспільства активно обговорюють провокаційну поведінку російських військовослужбовців в акваторії Чорного моря стосовно до британського есмінця Defender. Експерти пояснили до чого можуть призвести такі "попереджувальні постріли" і чи справді сталося таке зіткнення. Те, що відбулося в Чорному морі політолог Віктор Бобиренко вважає однозначною провокацією з боку Росії перед навчаннями Sea Breathe.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати, що російський президент Володимир Путін виступив з пропозицією нового "рівняння безпеки" для Північноатлантичного Альянсу. НАТО відмовляється розглядати пропозицію РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини