Головна Новини Світ Німеччина Можливість Росії повернутися до G7: у Німеччині дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Можливість Росії повернутися до G7: у Німеччині дали відповідь

РФ сама "виключила себе" із міжнародного клубу, зазначила глава МЗС Німеччини

30 грудня 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок вважає, що поки що немає підстав для того, щоб Росія знову приєдналася до групи індустріально розвинених країн "Велика сімка" (G7). Як передає видання "Коментарі", про це пише німецьке агентство DPA.

Можливість Росії повернутися до G7: у Німеччині дали відповідь

Бундестаг. Фото: УНІАН

Анналена Бербок зазначила, що Росія сама вирішила опинитися в ізоляції, виключивши себе з елітного клубу, коли пішла на анексію українського Криму. Дипломат підкреслила, для всіх було і є очевидним, що після того, що сталося у 2014-му році, неможливо просто так, ніби нічого не сталося, продовжувати торговельні зв'язки, займатися економікою. Коли Росія йшла на такі агресивні дії, то мала розуміти наслідки для себе.

Глава МЗС ФРН зазначила, що ніхто сьогодні не зможе спрогнозувати, коли Росія зможе знову опинитися за одним столом лідерами "Великої сімки". На сьогоднішній день немає жодних підстав, щоб починати вести діалог про це.

Бербок додала, що провокаційні дії Кремля та нинішня ескалація на сході України не може сприяти налагодженню діалогу з Росією. Все це лише посилює і так непросту ситуацію.

Зазначимо, Росія перестала бути членом "Великої вісімки" одразу після її військової спецоперації у Криму. За анексію Криму лідери – країна. Які входять до елітного клубу найрозвиненіших економік світу поставили виключити РФ.

З 1 січня 2022 Берлін перейме від Лондона головування в G7 на ротаційній основі. Лідери G7 не раз повторювали, що повернення РФ можливе лише після того, як будуть вирішені всі питання територіальної цілісності в Україні, включаючи анексію Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині припустилися зупинки "Північного потоку-2".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини