Головна Новини Світ Німеччина На Україну і НАТО чекає смертельний удар: що сталося в Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

На Україну і НАТО чекає смертельний удар: що сталося в Німеччині

Успіх ультраправих на виборах становить серйозну загрозу для ліберальної демократії в Німеччині і відчуватиметься далеко за межами Німеччини

3 вересня 2024, 09:07 comments30787
Поділіться публікацією:

У Німеччині вперше з часів Другої світової війни на виборах перемогла ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD), і це може стати катастрофою для України та смертельним ударом для НАТО. Як передає портал "Коментарі", таку думку дійшли журналісти "The Telegraph".

На Україну і НАТО чекає смертельний удар: що сталося в Німеччині

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що у поєднанні зі зростанням популістської вкрай лівої партії Сари Вагенкнехт, яку з AfD об'єднують проросійські симпатії та ворожість до України, НАТО та США, успіх ультраправих становить серйозну загрозу для ліберальної демократії в Німеччині і відчуватиметься далеко за межами Німеччини.

"Німеччина – ключова країна-член НАТО, її розміри та сила дозволяють розгойдувати альянс у будь-який бік. Європа не зможе стримати тиск на Україну без німецької економічної могутності", — пише видання.

Крім того, принизлива поразка, яку зазнали на виборах усі три коаліційні партії канцлера Олафа Шольца, означає фактично кінець його влади. Федеральні вибори наступного року усунуть його з посади, і на зміну йому прийде правоцентристський уряд.

Новим канцлером швидше за все стане Фрідріх Мерц, який уже підтримав політику AfD, пообіцявши відмовити у в'їзді прохачам притулку із Сирії та Афганістану.

Мерц також цілком може проігнорувати прохання про щедрішу військову допомогу Україні, вважає видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав партії, що пройшли до земельних парламентів – ландтагів – Саксонії та Тюрінгії, не пустити до влади правих популістів з "Альтернативи для Німеччини" (АдГ) і створити без них коаліцію. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ зазначає, що цю заяву глава уряду зробив як член фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини