Головна Новини Світ Німеччина На виборах у Німеччині переміг несподіваний кандидат: його імені не було в бюлетені
commentss НОВИНИ Всі новини

На виборах у Німеччині переміг несподіваний кандидат: його імені не було в бюлетені

Несподіваний переможець виборів мера в Німеччині відмовився від посади.

сьогодні, 16:37
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У містечку Біссінген-ан-дер-Тек стався незвичайний інцидент під час виборів мера. Заступник міського голови Зігфрід Негеле переміг на виборах, хоча його ім'я навіть не було в бюлетені. Попри це, після оголошення результатів Негеле вирішив відмовитися від посади.

На виборах у Німеччині переміг несподіваний кандидат: його імені не було в бюлетені

Вибори в Німеччині. Фото з відкритих джерел

61-річний Зігфрід Негеле не подавав офіційну кандидатуру на участь у виборах мера. Проте виборці, маючи можливість вільно вписати ім'я свого кандидата у спеціальний рядок бюлетеня, масово обрали саме його. Таким чином, він отримав 811 голосів, що становить 50,5%, тобто абсолютну більшість голосів.

Як повідомляє Der Spiegel, виборці були незадоволені тим, що інші два кандидати, які змагались за посаду мера, мали надто малий адміністративний досвід, а їх виступ перед громадою був непереконливим.

Негеле, який працював заступником мера протягом 25 років, попри несподівану перемогу вирішив не приймати посаду міського голови. Після тижня роздумів він заявив, що зважив усі фактори, зокрема свою професійну та особисту ситуацію, а також поточне законодавство. У результаті Негеле оголосив, що не буде претендувати на посаду мера.

Зігфрід Негеле запропонував провести повторні вибори, зазначивши, що це найбільш розумне рішення для громади містечка Біссінген-ан-дер-Тек з 3500 мешканцями. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про курйозний випадок на голосуванні у Польщі, де один єдиний кандидат програв вибори.

Також "Коментарі" писали про результати опитування, що показали, які органи влади хотіли б змінити українці, якби в Україні відбулись вибори. Лідером стала Верховна Рада.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини