Головна Новини Світ Польща Він був єдиним кандидатом на виборах, і він їх програв
commentss НОВИНИ Всі новини

Він був єдиним кандидатом на виборах, і він їх програв

Колишній голова гміни Вільковіце Януш Земанек був єдиним кандидатом на посаду мера, однак більшість мешканців проголосували проти.

9 квітня 2024, 10:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Польщі відбулись вибори до органів місцевого самоврядування. На голосуванні у гміні Вільковіце єдиний кандидат на цю посаду був колишній мер Януш Земанек, який програв вибори та не отримав необхідні голоси виборців.

Він був єдиним кандидатом на виборах, і він їх програв

Колишній голова гміни Вільковіце Януш Земанек. Фото з відкритих джерел

Януш Земанек на попередніх виборах до гміни (територіальної громади) у 2018 році отримав 63% голосів та став мером. На виборах 2024 року він був єдиним кандидатом та очікував, що його переоберуть знову, однак місцеві жителі були незадоволені проєктами розвитку, які пропонував Земанек.

Після обрання мером Януш Земанек придбав земельні ділянки у своїй гміні за дешеву ціну, адже це були сільськогосподарські землі на яких заборонено будівництво. Однак згодом мер Вільковіце провів дослідження за яким з’явилось нове положення про дозвіл на будівництво багатоквартирних будинків.

Ця інформація одразу обурила місцевих мешканців, які виступили різко негативно проти забудови на мальовничій ділянці їхньої територіальної громади. Перед виборами Януш Земанек пообіцяв відмовитись від своїх планів забудови, однак місцеві мешканці втратили довіру до мера.

Януш Земанек програв вибори, на яких був єдиним кандидатом. За нього проголосували 2043 людини, а проти висловилось 3459. Таким чином Земанек набрав близько 40% голосів, а за законами Польщі, якщо єдиний кандидат не набирає понад 50%, то він програє вибори.

Відповідно до регламенту, тепер рішення про нового голову має прийняти рада гміни, яка обере мера абсолютною більшістю голосів під час таємного голосування. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про подібний випадок у США. Дональд Трамп відмовився брати участь в праймеріз у Неваді, що зробило його конкурентку єдиною Ніккі Гейлі єдиною кандидаткою. Однак вона не змогла виграти у цьому штаті, адже більшість голосів були проти неї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини