Головна Новини Світ Німеччина Не тільки у Байдена боягузлива позиція: ще один лідер боїться дратувати Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Не тільки у Байдена боягузлива позиція: ще один лідер боїться дратувати Кремль

Канцлер Олаф Шольц не підтримав ідею надати Україні дозвіл бити західною зброєю вглиб Росії, повідомляє Bild

12 липня 2024, 13:35
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив пропозицію президента України Володимира Зеленського про зняття обмежень на використання західної зброї в боротьбі проти російських окупантів.

Не тільки у Байдена боягузлива позиція: ще один лідер боїться дратувати Кремль

Олаф Шольц

Зокрема, як зазначив Шольц, ніхто не планує змінювати існуючі вимоги та керівні принципи, і на це є вагомі причини.

"Наше завдання — забезпечити максимальну підтримку Україні, але не допустити переростання війни у війну між РФ і НАТО. А це вимагає мудрості, ясності та твердості", — заявив Шольц.

На саміті НАТО Зеленський закликав країни-члени зняти всі обмеження на використання західної зброї.

"Якщо ми хочемо перемогти і зберегти країну, то всі ці обмеження мають бути скасовані. Якщо РФ напала на нас і вбила наших дітей, то це безумство, що нам не дозволяють атакувати цю військову базу [з якої здійснювалася атака]", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Україна очікувала на те, що США дозволять ЗСУ бити вглиб російських територій американської зброєю після того, як РФ вдарила по дитячій лікарні "Охматдит". Буквально одразу представники Білого дому заявили, що ця кривава атака нічого не змінює. Як відзначили українські експерти, просто для американців атака по дитячій лікарні – це лише епізод війни, який нічого не зміню.

Згодом у Білому домі спробували недолуго виправдатися, чому не дозволяють Україні завдавати ударів вглиб Росії. Там заявили, що Росія – просто є великою країною, і ЗСУ не зможуть знищити всі аеродроми. Тому порадили українцям концентруватися на ударах по окупованих територіях. Згодом щось подібне повторив і Байден.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/BILD_Russian

Новини