Головна Новини Світ Німеччина Не в тренді. Шольц хоче мирних переговорів між Україною та РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не в тренді. Шольц хоче мирних переговорів між Україною та РФ

Канцлер Німеччини Олаф Шольц насправді хоче, щоб між Україною та РФ раніше чи пізніше все ж відбулися мирні переговори, про це повідомляє Politico. На думку журналістів, саме тому він не надає Києву ракети Taurus

7 березня 2024, 15:11
Поділіться публікацією:

Відмова Олафа Шольца надати Україні далекобійні ракети пов’язана саме з тим, що він розраховує, що врешті між Україною та Росією відбудуться мирні переговори. При цьому, як підкреслює видання, на користь німцям грає ситуація у Сполучених Штатах, де ніяк не можуть прийняти рішення про виділення фінансової допомоги Україні.

Не в тренді. Шольц хоче мирних переговорів між Україною та РФ

Олаф Шольц

При цьому журналісти нагадують, що у Німеччині восени 2025 року мають пройти вибори і Шольц вже починає до них готуватися. Справа у тому, що канцлер зараз має найнижчий рейтинг на тлі того, що в коаліції відбувається безлад, а економіка країни падає.

Як це дивно не звучить, відзначає видання, але є одне питання, в якому Шольц має підтримку виборців, і це саме питання України. Справа у тому, що він позиціонує себе, як "канцлер миру" і його виборцям це подобається.

При цьому Politico нагадало, що згідно з результатами останнього опитування, лише 20% виборців вважають, що Німеччина повинна робити більше у питанні військової допомоги Україні, натомість 40% респондентів відповіли, що ФРН надала достатньо допомоги Києву, така сама кількість німців заявили, що "все зайшло надто далеко".

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц під різними приводами відмовляється надати Україні далекобійні ракети. Зокрема, він висловив побоювання, що саме німецькими ракетами можуть бути вражені цілі у Москві, що втягне Берлін у війну. При цьому президент Франції Еммануель Макрон назвав таку позицію "боягузтвом".

Портал "Коментарі" повідомляв, що, ймовірно, Сполучені Штати таки будуть схиляти Київ до проведення мирних переговорів з Росією. При цьому експерти підкреслювали, що Шольц такому рішенню аплодуватиме стоячи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини