Головна Новини Світ Німеччина Неприємний дзвіночок: ЗМІ дізналися, що буде з допомогою Німеччини для України у 2025 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Неприємний дзвіночок: ЗМІ дізналися, що буде з допомогою Німеччини для України у 2025 році

За інформацією Reuters, Німеччина планує вдвічі зменшити військову допомогу для України у 2025 році

17 липня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини має намір схвалити бюджет на 2025 рік після місяців дискусій. Там сподіваються, що значне економічне піднесення допоможе міністрам скоротити розрив у 17 млрд євро між прогнозованими витратами та доходами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

Неприємний дзвіночок: ЗМІ дізналися, що буде з допомогою Німеччини для України у 2025 році

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

У виданні зазначають, що найбільша економіка єврозони уникла рецесії (фаза економічного циклу під час якої відбувається загальне зниження економічної активності — ред.) на початку року, проте зростання виявилося повільнішим, ніж цього очікували, тому уряд Німеччини, як і Великобританії та Франції, намагається закрити "бюджетну дірку".

В результаті бюджет Німеччини наступного року буде зменшено для України, адже уряд планує скоротити військову допомогу до 4 млрд євро з близько 8 млрд євро у 2024 році, зазначається у проекті бюджету.

"Бюджет на 2025 рік супроводжується середньостроковим фінансовим плануванням до 2028 року, коли спливає термін дії спеціального фонду збройних сил, призначеного для досягнення мінімальних цілей НАТО за видатками. За рік до федеральних виборів досягнення згоди щодо бюджету та довгоочікуваного пакету заходів для запуску економіки стало серйозним випробуванням для коаліції, яку часто звинувачують у тому, що її гальмують внутрішні суперечності", — пояснюють автори матеріалу.

Журналісти нагадали, що через кілька днів після повномасштабного вторгнення РФ в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про "Zeitenwende", що означає "історичний поворотний момент" — зі спеціальним фондом 100 мільярдів євро для модернізації армії та досягнення цільового показника НАТО з оборонних витрат, що дорівнює 2% валового внутрішнього продукту.

Водночас, джерела в міністерстві фінансів повідомили, що в 2028 році дефіцит регулярного бюджету становитиме 39 млрд євро, а для досягнення цільового показника НАТО без спеціального фонду потрібно 28 млрд євро. Також джерела зазначають, що у 2026 та 2027 роках дефіцит фінансування вже становитиме 13 млрд євро.

Читайте на порталі "Коментарі" — Німеччина таємно передала Україні великий пакет зброї: у списку є сенсаційні назви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини