Головна Новини Світ Німеччина Німеччина дасть Україні гроші на ремонт електромереж: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина дасть Україні гроші на ремонт електромереж: що відомо

Німеччина готова надати Україні допомогу для закупівлі статичних синхронних компенсаторів

9 червня 2022, 22:49
Поділіться публікацією:

Німеччина дасть НЕК "Укренерго" 3,5 млн євро на закупівлю техніки для ремонту електричних мереж. Про це повідомила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен за підсумками зустрічі з Міністром енергетики України Германом Галущенком.

Німеччина дасть Україні гроші на ремонт електромереж: що відомо

Німеччина дасть Україні гроші на ремонт електромереж

Гроші надасть Федеральне міністерство економіки і захисту клімату. Окрім цього у Федеральному міністерстві розвитку ФРН сприятимуть, щоб Україна отримала кредит до 22,5 млн євро від банківської групи KfW.

"Ми підтримуємо повну інтеграцію України в ENTSO-E", — повідомила посол.

У Міненерго після зустрічі повідомили, що Німеччина готова допомогти із закупівлею статичних синхронних компенсаторів, які можуть значно розширити можливості експорту електроенергії з України до Європи.

" Німеччина готова надати допомогу для закупівлі статичних синхронних компенсаторів. Їх установка сприятиме збільшенню можливостей для експорту електроенергії з України в Європу", — йдеться у повідомленні українського державного відомства.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що ЗМІ дізналися, чому Німеччина не хоче постачати Україні важке озброєння. Німецька влада досі відкладає рішення поставити Україні свої танки, зокрема через побоювання, що ця військова техніка може опинитися на території РФ. Видання зазначає, офіційний Берлін має серйозні побоювання щодо того, що окрилена після перемог України, може зважитися на те, щоб атакувати Росію на її ж території. Після того, як ЗСУ здобути кілька великих знакових перемог, Київ може ризикнути "на ейфорії" перетнути українсько-російський кордон.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини