Головна Новини Світ Німеччина Німеччина дивує: новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову заблоковано
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина дивує: новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову заблоковано

Через позицію Німеччини 14-й пакет санкцій ЄС проти Росії все ще під питанням

15 червня 2024, 07:47
Поділіться публікацією:

Німеччина у п'ятницю, 14 червня, знову заблокувала затвердження країнами-членами Європейського союзу 14-го пакету санкцій проти Росії. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter (X) повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Німеччина дивує: новий пакет санкцій ЄС проти Росії знову заблоковано

Німеччина. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні має бути досягнуто домовленості, але Німеччина все ще не готова дати "зелене світло", — повідомив журналіст.

За його словами, переговори продовжаться наступного тижня.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що Німеччина гальмує процес запровадження нових санкцій Євросоюзу проти Росії. Хоча ці санкції мали бути ухвалені ще на початку саміту G7 у четвер, 13 червня, німецька сторона не змогла досягти домовленостей про обмеження.

За інформацією ЗМІ, Німеччина висуває надто багато застережень та нових вимог, що перешкоджає завершенню планів санкцій.

Один з європейських чиновників зазначив, що останнім часом Німеччина поводиться "як нова Угорщина", також затягуючи впровадження нових санкцій, подібно до уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана в Будапешті. Новий пакет санкцій ЄС має припинити можливість Росії оминати чинні обмеження. У той же час Німеччина побоюється, що під санкції можуть потрапити і німецькі компанії. Тому вона пропонує або виключити цю норму, або обмежити її застосування у певному переліку товарів.

Також Німеччина виступає за пом'якшення заходів щодо обмеження використання системи передачі фінансових повідомлень (СПФП) – російського аналога SWIFT. До того ж, санкції передбачають обмеження торгівлі російським зрідженим природним газом (ЗПГ). Планується заборонити використання таких портів, як Зебрюгге в Бельгії, для відправки російського ЗПГ до третіх країн, що має зменшити обсяги продажів Росії через брак транспортних потужностей та скоротити фінансування її агресивної війни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини