Головна Новини Світ Німеччина Німеччина має надати Україні зброю: німецький дипломат пояснив, чому держава змінить політику
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина має надати Україні зброю: німецький дипломат пояснив, чому держава змінить політику

Уповноважений на Мюнхенській конференції з безпеки заявив, що Німеччина має надіслати Україні зброю

5 лютого 2022, 10:00 comments1191
Поділіться публікацією:

Німеччина повинна посилити своє лідерство на міжнародній арені та лібералізувати свою політику щодо експорту зброї, в тому числі розглянути можливість відправлення зброї в Україну. Таку заяву зробив в інтерв’ю майбутній голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген. Про це повідомляє Reuters.

Німеччина має надати Україні зброю: німецький дипломат пояснив, чому держава змінить політику

Крістоф Хойсген, радник з питань безпеки канцлера Ангели Меркель - Reuters

На відміну від інших західних союзників, Німеччина потрапила під обстріл за відмову надіслати зброю Україні через побоювання нового вторгнення Росії. Німеччина проводить давню політику неекспорту зброї в зони бойових дій, що частково ґрунтується на її кривавій історії 20-го століття.

Хойсген зазначив, що Берлін демонструє політичне лідерство в кризі – наприклад, відновлює нормандський формат переговорів з представниками України, Росії, Франції та Німеччини.

Але Німеччині слід розглянути питання про експорт зброї, щоб Україна також могла захистити себе, сказав Хойсген, колишній високопоставлений німецький дипломат, який обійме посаду MSC наприкінці цьогорічного заходу 18-20 лютого. Використання історії як виправдання більше не є доречним або навіть логічним, сказав він.

"Ми надто полегшуємо собі ситуацію, щоб сказати, що завжди робили це таким чином, тому ми продовжуємо. Ми повинні вести дискусію про більш активну роль Німеччини у зовнішній політиці, і політика безпеки та (політика експорту зброї) є її частиною", — сказав він Reuters. 

Хойсген сказав, що президент Росії Володимир Путін, схоже, розпалював кризу з Україною, щоб підвищити свою популярність на батьківщині, але поки що не вирішив діяти.

"Він уважно дивиться, як ми відреагуємо", — сказав Хойсген.

Як повідомляли раніше "Коментарі", канцлер Німеччини стрімко втрачає підтримку серед населення: чому людей не влаштовує позиція Шольца.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Слава

5 лютого 2022, 12:20

Якщо через російсько-українську гібридну війну Україна вважається в Німеччині вже зараз "зоною бойових дій", то чому такою "зоною" не вважається Росія? Й в РФ продовжують текти мільярди валюти через оборудки з газом для переозброєння, посилення російської армії та збільшення агресивності російської воєнщини? Це німецька облудна політика, за якою прихована ідея зробити усі брудні справи по розвалу існуючої міжнародної системи чужими руками.


Новини