Головна Новини Світ Німеччина Німеччина надішле в Україну танки. Схвалена велика партія
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина надішле в Україну танки. Схвалена велика партія

Федеральний уряд Німеччини робить ще один великий крок у збройовій допомозі Україні та схвалила поставку 178 танків Leopard 1.

7 лютого 2023, 19:29
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Німеччини схвалив передачу Україні 178 танків Leopard 1. Перша військова техніка має бути доставлена в Україну влітку, але більшість – не раніше наступного року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Der Spiegel.

Німеччина надішле в Україну танки. Схвалена велика партія

Німеччина відправить велику партію танків в Україну. Фото з відкритих джерел

Україна усе більше виграє на дипломатичному фронті та залучає танки у свій військовий арсенал. Такі країни як США, Великобританії, Німеччини та інші схвалили передати Україні танки. Раніше уряд Німеччини повідомляв, що передасть танки Leopard 2, а тепер до них Бундестаг ухвалив рішення надати Україні велику партію танків Leopard 1.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Німеччина мала передати 88 танків Leopard 1, які в утриманні військового концерну Rheinmetall. Проте Німеччина вирішила надати українським військовим більшу кількість військової техніки, а саме 178 танків Leopard 1. Більшість танків Leopard першого покоління перебувають у запасах на німецьких складах, тому потребують ремонту перед відправленням в Україну, зазначає Der Spiegel.

Про потреби України в танках говорив генерал Валерій Залужний, який стверджував, що ЗСУ потрібно щонайменше 300 танків для вдалого наступу на російські позиції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію канцлера Німеччини Олафа Шольца в на заяви російського президента Володимира Путіна про німецькі танки, які нібито знову загрожують Росії

Також "Коментарі" писали про Японію, яка вимагає у Росії повернути свої окуповані території. Після Другої світової війни між СРСР та Японією так і не був підписаний мирний договір.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини