Головна Новини Світ Росія Японія вимагає у Росії повернути свої окуповані території
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія вимагає у Росії повернути свої окуповані території

Японія вимагає у Російської Федерації повернути її території, що перебувають під окупацією понад 70 років.

7 лютого 2023, 18:53
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уряд Японії розкритикували дії Російської Федерації через "незаконну окупацію" її території поблизу острова Хоккайдо. Таке формулювання японці використали вперше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на японське видання Kyodo News.

Японія вимагає у Росії повернути свої окуповані території

Прем'єр-міністр Японії Суґа Йосіхіде. Фото з відкритих джерел

Через захоплені в часи Радянського Союзу території, між Японією та СРСР не було підписано мирної угоди. Останніми роками країни намагались урегулювати свої територіальні суперечки, проте через російську агресію японський уряд відкинув таку ідею. Японія провела щорічний захід на якому вимагала від Російської Федерації повернути свої території.

"Це абсолютно неприйнятно, що Північні території досі не повернуті після незаконної окупації Радянським Союзом 77 років тому", — йдеться в заяві, прийнятій під час заходу в Токіо, стосовно островів, які Росія називає Південними Курилами.

Окрім уряду в заході взяли участь громадські організації, активісти та небайдуже населення, яке виступило з закликами повернути Курильські острови Японії. 

Японія звинувачує СРСР та Росію в тому, що Радянський Союз захопив кілька її територій під час Другої світової війни. Росія стверджує, що її дії були законними.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль звинуватив американського посла в Москві у поширені фейкових новин про війну в Україні. МЗС РФ погрожує вислати американського представника з країни.

Також "Коментарі" писали про те, що Росія планувала напад на Японію перед вторгненням в Україну, проте вирішила, що українські землі їй буде захопити легше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини