Головна Новини Світ Німеччина Німеччина назвала свої умови розширення ЄС, у тому числі за рахунок України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина назвала свої умови розширення ЄС, у тому числі за рахунок України

Уряд Німеччини має намір домагатися реформування ЄС

28 листопада 2022, 10:50 comments1231
Поділіться публікацією:

Німеччина дасть свою згоду на приєднання нових країн-членів лише в тому випадку, якщо цей процес супроводжуватиметься реформою ЄС, щоб не поставити під загрозу здатність блоку до дій. Про це заявив Йорг Кукіс, статс-секретар Федеральної канцелярії та головний радник канцлера Олафа Шольца. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Euractiv".

Німеччина назвала свої умови розширення ЄС, у тому числі за рахунок України

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Заклик до реформування ЄС поки що зустрічає опір – особливо з боку східних та скандинавських країн-членів, але Берлін упевнений, що консенсусу щодо реформування ЄС може бути досягнуто.

Як заявив Кукіс, успіх реформи ЄС залежатиме від того, "наскільки наполегливо ми вестимемо переговори" і "наскільки чітко ми повідомимо, що ми дозволимо розширення лише за умови проведення інституційних реформ".

"Як німецький уряд, ми маємо дуже чітку позицію щодо цього, і відповідь полягає в тому, що нам потрібна інституційна реформа. Принаймні одночасно з розширенням", — зазначив він.

В уряді Німеччини вважають украй важливим реформування ЄС з моменту свого приходу до влади минулого року. Коаліційна угода навіть зобов'язує уряд наполягати на розвитку ЄС як європейської федерації.

З того часу німецький уряд ухвалив більш "прагматичний" підхід, який спрямований на інституційну реформу в рамках існуючої договірної бази.

Читайте також на порталі "Коментарі" — раптова смерть глави МЗС Республіки Білорусь (РБ) 64-річного Володимира Макея (нібито від серцевого нападу) може бути отруєнням – і натяком для Лукашенка від Путіна. Так вважає радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, на думку якого, так російський диктатор хоче змусити Білорусь вступити у відкриту війну проти України. Не виключено, що російська влада планує ліквідувати і самого Лукашенка, щоб встановити тотальний контроль над РБ, включаючи її армію. Експерти проаналізували те, що відбувається в Білорусі для видання "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини