Головна Новини Світ Німеччина Німеччина не планує збільшувати допомогу Україні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина не планує збільшувати допомогу Україні: яка причина

В уряді Німеччини вважають, що достатньо допомагають Україні

26 грудня 2023, 23:57
Поділіться публікацією:

Влада Німеччини на даному етапі не бачить підстав для збільшення військової та фінансової допомоги Україні. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер, передає портал "Коментарі".

Німеччина не планує збільшувати допомогу Україні: яка причина

Німеччина – один з найбільших донорів України. Фото з відкритих джерел

Крістіан Лінднер заявив, що Німеччина вже зараз докладає чималі зусилля для забезпечення підтримки, а тому немає передумов для збільшення обсягів військової та фінансової допомоги для України.

Міністр відзначив, що Німеччина постачає ЗСУ системи озброєння, надає фінансову допомогу офіційному Києву, а також надає притулок багатьом українським біженцям.

"Ми вже є другим за величиною донором України у світі. Німеччина фінансує добру половину всієї допомоги з Європи. Наразі немає жодних ознак того, що необхідно зробити більше", — заявив Крістіан Лінднер.

Разом з тим, міністр фінансів наголосив, що Німеччина наполягає, аби інші європейські країни збільшили свої частки допомоги Україні.

За словами Крістіана Лінднера, несправедливо, коли вклад Німеччини у підтримку України непропорційно більший за вклад інших європейських країн.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на другий рік повномасштабного вторгнення в Україну до російської армії продовжують надходити снайперські приціли зі США, Японії та Європи. Впродовж 2022 та 2023 років із західних країн до Росії потрапили снайперські приціли на суму 173, 6 млн доларів. На платформі YouTube можна знайти десятки роликів, як російські окупанти демонструють приціли західних виробників. Згідно з документацією, снайперські приціли завозилися в Росію нібито для встановлення на мисливську зброю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.n-tv.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини