Головна Новини Світ Німеччина Німеччина обіцяє надати українцям сучасні системи ППО: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина обіцяє надати українцям сучасні системи ППО: що відомо

Німецькі урядовці погодили передачу озброєння Україні

1 червня 2022, 15:10
Поділіться публікацією:

Канцлер Олаф Шольц 1 червня повідомив, що Німеччина й раніше надавала українцям озброєння, а тепер відправить сучасні системи ППО IRIS-T SLM для захисту українського неба від російських ракет та винищувачів. Про це пише Reuters.

Німеччина обіцяє надати українцям сучасні системи ППО: що відомо

Фото ілюстративне / Pixabay

Урядовець заявив про передачу озброєння після прохання української влади та німецьких опозиціонерів, що виступають за передачу нашій державі важкої зброї. Раніше Німеччина передавала Україні боєприпаси, гранати, протитанкові міни в значних обсягах та фінансову підтримку в розмірі 4 мільярда доларів.

За словами Шольца, рішення про передачу систем ППО днями виніс німецький уряд. Крім того, він додав, що наразі тривають перемовини з партнерами щодо постачання іншої зброї для України та додав, що Німеччина доставить бойові машини піхоти (БМП) до Греції, щоб ця країна могла надати українцям озброєння радянського зразка, яке в неї є.

Системи IRIS-T SLM можуть запускати ракети класу "повітря-повітря" малої дальності на відстань до 40 кілометрів (25 миль), щоб збивати винищувачі, гелікоптери або ракети. Ракети IRIS-T оснащені інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується, вони замінили ракети AIM-9 Sidewinder, а за конструкцією та компоновкою схожі на японські Тип 04 AAM-5.

Як писав портал "Коментарі", експерт з міжнародних відносин, дипломат Майкл Макфол пояснив, що йому відомо про постачання для України ракет від США. Раніше Байден сказав журналістам, що Америка не постачатиме Україні боєприпаси великої дальності. Про наміри Білого дому Макфол написав в соцмережах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини