Головна Новини Світ Німеччина Німеччина планує відновити призов до армії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина планує відновити призов до армії: подробиці

У Німеччині хочуть відновити строкову службу

11 травня 2024, 19:22
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Німеччини підготувало три пропозиції можливого повернення обов'язкової військової служби.

Німеччина планує відновити призов до армії: подробиці

Берлін готує призов до армії. Фото з відкритих джерел

Як пише Die Welt, перша пропозиція не передбачає обов'язкової служби, а скоріше оптимізацію, де інформаційні матеріали надсилають повнолітнім особам, які мають заповнити анкети на добровільних засадах.

Другий варіант, зазначає видання, пропонує зобов'язати заповнювати анкету та, можливо, проходити медогляд тільки чоловікам, водночас для жінок ця процедура має бути добровільною.

Третя модель передбачає зобов'язати усіх чоловіків і жінок віком від 18 років заповнити онлайн-анкету, а потім пройти військову службу або альтернативну цивільну службу, якщо не знайдеться достатньо добровольців.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія будує в центральній Білорусі базу для розміщення ядерних боєголовок. Як відзначає видання The New York Times, якщо Росія перевезе ядерну зброю для зберігання в Білорусь, це буде перший подібний випадок після розпаду Радянського союзу. У РФ є ядерні боєголовки на власній території, які розташовані недалеко від України та країн НАТО. Однак, відзначає видання, розмістивши зброю у Білорусі, Кремль спробує підкреслити ядерну загрозу та зміцнити свої сили ядерного стримування.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що світ повинен дати оцінку, що призвело до появи потужного російського терористичного режиму з ядерною зброєю, переконаний політолог Олександр Антонюк. "Війна в Україні – це не лише наслідок подвійних стандартів Заходу та бездіяльності міжнародних інституцій, але й причина майбутніх військових ескалацій. Тому, окрім завершення війни в Україні, світ повинен знайти інструменти, які зроблять неможливими війни в майбутньому", — резюмував експерт. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини