Головна Новини Світ Німеччина Німеччина почала випробування нової зброї. Україна отримає її першою у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина почала випробування нової зброї. Україна отримає її першою у світі

Україна змогла домовитись з Німеччиною, щоб першою отримати сучасні гаубиці RCH 155.

17 лютого 2023, 15:10 comments5568
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна першою у світі отримає одну з найсучасніших самохідних гаубиць. Йдеться про модель RCH 155, яка є наступницею гаубиці PzH ​​2000, що вважається одним з найкращих озброєнь цього типу наразі. Нове обладнання оснащене новими технологіями, орієнтоване на максимальну автоматизацію роботи, і його випробування в Німеччині тільки почалися. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Мілітарний".

Німеччина почала випробування нової зброї. Україна отримає її першою у світі

Гаубиця Boxer RCH-155. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони України надіслало запит Німеччині у липні 2022 року на отримання нових гаубиць Boxer RCH-155. В кінці року уряд Німеччини офіційно підтвердив, що надасть Україні нову зброю. Перші одиниці техніки Україна отримає у 2025 році, у кількості 18 гаубиць RCH-155.

RCH-155 — самохідна 155-мм гаубиця, що розроблена для максимальної автоматизації. Нова модель здатна вести вогонь на відстані до 54 км та вистрілює до дев’яти патронів за хвилину. Збільшення автоматизації вплинуло на кількість екіпажу, для RCH-155 достатньо двох осіб, які знаходяться у броньованій частині. Нова зброя має на меті поступово замінити в німецькому арсеналі гаубиці PzH ​​2000, які також використовуються в Україні.

Робота гаубиці підтримується комп’ютерною системою керування вогнем, яка розраховує траєкторії випущених снарядів. Також є передова система навігації, екіпаж захищений системою захисту від зброї масового ураження та автоматичною системою придушення вогню. На гаубиці встановлені кондиціонер і опалення.

RCH-155 легша на 15 тонн ніж гаубиця PzH ​​2000 та може розганятись до 100 км/год, адже розміщена на колесах, а не на гусеницях, як попередня модель. Особливістю RCH-155 є те, що гаубиця може вести вогонь під час руху, що раніше не було доступно для артилерійських систем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського експерта, який зізнався, що M1 Abrams перевершує всі їхні танки РФ.

Також "Коментарі" писали про британську розвідку, яка оприлюднила втрати армії РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини