Головна Новини Світ Німеччина Німеччина стрімко нарощує закупівлю зброї: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина стрімко нарощує закупівлю зброї: яка причина

Німеччина має намір виділити до 100 млрд євро на закупівлю нового озброєння

21 листопада 2022, 19:15
Поділіться публікацією:

До 100 млрд  євро збирається виділити парламент Німеччини, аби придбати нове озброєння та військову техніку. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Reuters.

Німеччина стрімко нарощує закупівлю зброї: яка причина

Німеччина стрімко збільшує закупівлю зброї (фото з відкритих джерел)

"Відділ закупівель працює на повну потужність. Тільки найближчими днями на затвердження до нижньої палати парламенту для затвердження надійдуть контракти на 25 млн євро", — повідомив представник Бундестагу.

Кілька джерел повідомили журналістам видання, що Німеччина намагається збільшити оборонні закупівлі та просто навіть замінити зброю, боєприпаси, які вона передала Україні, після того, як канцлер Олаф Шольц пообіцяв виділити 100 мільярдів євро, щоб  привести армію країни у повну бойову готовність.

 Окрім цього, країна активно обговорює можливість передати Польщі нові комплекси ППО Patriot, що потрібні для захисту повітряного простору країни.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Німеччина погрожує Швейцарії через блокування зброї для України. Швейцарія підтримує санкції проти Росії, але послідовно блокує експорт зброї до України. Нещодавно Берн заблокував постачання боєприпасів до німецьких танків "Гепард". Такі дії дратують німецьких політиків, які погрожують розірвати контракти з швейцарською промисловістю. Міністерство оборони Німеччини тисне на Швейцарію. Німецький міністр Крістіне Ламбрехт у листі до Берна минулого тижня стверджувала, що боєприпаси слід негайно експортувати через важливу оборонну роль, наприклад, для захисту експорту зерна з українських портів. Таким чином Берлін погрожує відмовитись від контрактів, які укладені між Німеччиною та Швейцарією. За підрахунками Німеччина закуповує 23% від усієї військової техніки, яку виробляє Швейцарія на продаж.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини