Головна Новини Світ Німеччина Німеччина ухвалила термінове рішення про передачу Україні снарядів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина ухвалила термінове рішення про передачу Україні снарядів: подробиці

Берлін погодив передачу ЗСУ першої партії снарядів

27 березня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

Німеччина у найближчі дні передасть Україні з арсеналів Бундесверу 10 тисяч артилерійських боєприпасів, розповіла глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини, генерал Крістіан Фройдінґ.

Німеччина ухвалила термінове рішення про передачу Україні снарядів: подробиці

Україна отримає тисячі снарядів від Німеччини. Фото з відкритих джерел

Партія у 10 тисяч снарядів буде першим етапом передачі Німеччиною артилерійських боєприпасів.

На другому етапі Німеччина вирішила підтримати ініціативу Чехії з закупівлі снарядів для України, в рамках якого Берлін візьме на себе витрати за придбання 180 тисяч снарядів. Друга партія снарядів має надійти до України у другій половині 2024 року.

Крім того, Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів у четвертому кварталі поточного року.

Крістіан Фройдінґ не повідомила, з якою країною Німеччина укладе угоду про покупку артилерійських снарядів для України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що популярна на початку цього року думка, що війна в Україні зайшла у глухий кут після провалу літнього контрнаступу ЗСУ, може виявитися надто оптимістичною, пише видання The Economist. Видання зазначає, що існує тривожна ймовірність того, що новий потужний натиск РФ в найближчі кілька місяців може пробити оборону ЗСУ, завдяки чому російська армія може проникнути вглиб української території.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що повернення Дональда Трампа у Білий дім стане загрозою для демократії у США та великою проблемою для міжнародного права, переконаний колишній командувач армії США у Європі, американський генерал Бен Ходжес. Генерал США відзначив, що Трамп не виявляє поваги до міжнародного права та завдає багато шкоди згуртованості НАТО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини