Головна Новини Світ Франція У скандальному інтерв’ю Саркозі заявив, що Україні не слід вступати в ЄС та НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У скандальному інтерв’ю Саркозі заявив, що Україні не слід вступати в ЄС та НАТО

Колишній французький президент Ніколя Саркозі закликає Україну залишитись "нейтральною" та не долучатись до ЄС та НАТО.

17 серпня 2023, 10:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив, що Україна повинна залишатись "нейтральною", адже вступ у НАТО чи ЄС за словами французького політика "суперечить історії та географії регіону". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Le Figaro.

У скандальному інтерв’ю Саркозі заявив, що Україні не слід вступати в ЄС та НАТО

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі. Фото з відкритих джерел

Ніколя Саркозі дав інтерв'ю для французького видання Le Figaro, де пояснив своє бачення ситуації з війною в Україні. Колишній президент Франції вважає, що Україна має бути "мостом між Європою та Росією", тому повинна зберегти "нейтральний" статус і не доєднуватись до Європейського Союзу чи НАТО.

"Мені здається, що вимагати від України обирати між цими двома утвореннями – це суперечить історії та географії цього складного регіону", — стверджує Саркозі.

Крім того, французький політик пояснив, як на його думку, можна завершити війну в Україні. За словами Саркозі потрібно під наглядом міжнародної спільноти провести референдум у Криму, який визнає, що це частина Росії. Колишній президент Франції вважає, що населення на півострові "завжди почувалося росіянами".

Такий же референдум, на думку Саркозі, необідно здійснити на окупованих Росією територіях, які французький політик називає "спірними".

Нагадаємо, що Ніколя Саркозі був президентом Франції у період з 2007 по 2012 роки. Нещодавно Апеляційний суд Парижа оголосив своє остаточне рішення у справі проти Саркозі у якій засудив французького політика за корупцію.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція та Німеччина розкритикувала позицію Польщі та інших сусідів України.

Також "Коментарі" писали, що чинний президент Франції Еммануель Макрон отримав незвичний пакунок — відрізаний палець.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 серпня 2023, 10:07

Для чого розумово розвинутим троянський кінь який не розвивається, а тримається за старе. Воюють з ворогом, а так і не спромоглись вивчити іншої лайки окрім ворожої. До секти, з такими ж обрядами ідеологією поведінкою як у ворога, на уклін бігають. Треба було не розкрадати країну, а розвивати щоб окуповані території прагнули повернутись.


Новини