Головна Новини Світ Німеччина Німеччина випадково передала Росії секретні дані НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина випадково передала Росії секретні дані НАТО

Росія отримала від Німеччини секретну інформацію НАТО під час затвердження проєкту "Північний потік 2".

4 грудня 2023, 09:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Слідчий комітет німецького парламенту виявив, що Німеччина помилково надала росіянам секретні дані НАТО, які стосувались проєкту газопроводу "Північний потік 2". У документах було розкрито конфіденційні дані щодо районів підготовки підводних човнів, боєприпасів та вогневу міць НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання T-Online.

Німеччина випадково передала Росії секретні дані НАТО

Росія отримала секретні дані НАТО під час документації до трубопроводів "Північний потік 2". Фото з відкритих джерел

Компанія Nord Stream 2 AG, яка була заснована російським "Газпромом" звернулось за інформацією до гірничодобувного управління міста Штральзунд, яке відповідає за процес затвердження документів щодо схвалення трубопроводу "Північний потік". Після цього гірничодобувне управління запросило відповідну інформацію у збройних силах Німеччини (Бундесвер). 

Отриманні документів були згодом опублікуванні в Інтернеті у так званому рішенні про затвердження плану для трубопроводу "Північний потік 2". Однак виявилось, що частина оприлюдненої інформації містила секретні дані НАТО.

"Інформація мала таке велике військове значення, що опубліковані документи довелося знову зібрати та відредагувати", — сказав німецький депутат Ганнес Дамм на слуханнях у комітеті з розслідування Nord Stream.

Як наслідок Бундесвер втрутився у ситуацію та вимагав негайно закрити доступ до таємних даних. За словами німецьких військових, ця інформація є дуже чутливою, оскільки дозволяє зробити висновки про розгортання підводного флоту НАТО та інші військові таємниці. Наразі невідомо, як довго секретна військова інформація була доступна у вільному доступі в інтернеті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал у Німеччині. Журналісти знайшли зв’язок з російськими грошима.

Також "Коментарі" писали, що в Німеччині закликали заморозити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини