Головна Новини Світ Німеччина Скандал у Німеччині: журналісти знайшли зв’язок з російськими грошима
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал у Німеччині: журналісти знайшли зв’язок з російськими грошима

Журналіст з Німеччини Губерт Зайпель отримав гроші від російського олігарха для книг про Володимира Путіна

16 листопада 2023, 12:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецьке видання Spiegel показало, що Губерт Зайпель багато років тому підписав "спонсорську угоду" з близькою до Росії організацією на суму 600 тис. євро. Гроші мали підтримати автора, який працює над двома книгами про Росію та Путіна.

Скандал у Німеччині: журналісти знайшли зв’язок з російськими грошима

Губерт Зайпель та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Угоду журналісти виявили під час аналізу даних однієї з кіпрських фінансових компаній. Зайпель отримав гроші від компанії, зареєстрованої в Карибському басейні, що належить російському олігарху Олексію Мордашову, який потрапив під санкції після нападу Росії на Україну.

На запитання Spiegel Зайпель зізнався, що його "підтримав" Мордашов, однак журналіст запевнив, що олігарх не мав на нього впливу.

Однак компанія, на яку працював Губерт Зайпель NDR вважає, що журналіст мав оприлюднити підписання угоди, яка може призвести до серйозного конфлікту інтересів та ставить під сумнів журналістську незалежність автора.

"Є підозра, що нас і наших глядачів навмисно обдурили. Ми перевіряємо це та аналізуємо юридичні кроки", — сказав директор NDR Йоахім Кнут.

Через журналістське розслідування видавництво Hoffmann und Campe оголосило, що призупиняє продаж книг Губерта Зайпеля про Росію та Володимира Путіна. Такий вчинок пояснили тим, що журналіст отримував високі зарплати з Росії.

Крім книжок Губерт Зайпель також зняв фільм про Путіна у 2012 році, а ще через два роки взяв інтерв'ю у російського президента.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у більшості росіян змінилась позиція щодо війни в Україні. Від початку повномасштабного вторгнення Росії громадяни РФ вперше вказали, що хочуть мирних переговорів, а не продовження бойових дій.

Також "Коментарі" писали, що у Німеччині розповіли, чого Путін зараз прагне понад усе.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини