Головна Новини Світ Німеччина Німеччина виступає проти важливої підтримки України і тисне на США
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина виступає проти важливої підтримки України і тисне на США

Канцер Німеччини Олаф Шольц виступає категорично проти ідеї закриття частини території України протиповітряним щитом НАТО. Більше того, нібито навіть тисне на Білий дім, щоб він теж не підтримував ідею допомогти Україні

27 травня 2024, 17:06
Поділіться публікацією:

За словами речника німецького уряду Штеффена Гебештрайта, Берлін і далі виступає категорично проти ідеї деяких союзників щодо створення над частиною України так званого оборонного щита, щоб захистити ці території від ракетних ударів країни-агресора Росії.

Німеччина виступає проти важливої підтримки України і тисне на США

Олаф Шольц

Як підкреслив речник уряду, Берлін твердо переконаний в тому, що захист, який можуть надати Україні члени НАТО в питанні протиповітряної оборони, буде означати, що Альянс напряму втягується у війну з Росією.

"А цього ми не прагнемо",
– підкреслив Гебештрайт.

При цьому він підкреслив, що аналогічної позиції щодо протиповітряного щита дотримується міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус та секретар НАТО Єнс Столтенберг.

При цьому речник уряду відмовився коментувати питання, чи вимагала Німеччина від України не бити її зброєю по території Росії.

Разом з тим, німецька опозиція має категорично протилежну точку зору. Там вважають, що західні держави повинні забезпечити протиповітряну оборону над західними областями України.

Окрім того, є інформація, що в НАТО розпочали дискусії щодо захисту частини України від ракетних ударів РФ. Зокрема, нібито Польща розпочала роботу над створенням коаліції для "розширеної протиповітряної оборони" західної частини України. Проте, наразі цю коаліцію ще не сформували. За інформацією західних ЗМІ, ці плани категорично не підтримують Німеччина та Сполучені Штати.

При цьому, за інформацією західних ЗМІ, серед східноєвропейських політиків навіть є побоювання, що німецька канцелярія чинить тиск на Білий дім, щоб той у жодному разі не погодився на пропозиції країн, розташованих на східному кордоні НАТО, щодо більшого залучення держав Альянсу у підтримку України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, як члени НАТО хочуть себе захистити від ймовірної агресії РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини