Головна Новини Світ Німеччина Німеччина йде на жорсткий карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина йде на жорсткий карантин

Уряд Німеччини прийняв рішення про локдаун до 10 січня

13 грудня 2020, 14:05
Поділіться публікацією:

Друга хвиля пандемії коронавірусу змушує уряди європейських країн посилювати карантинні обмеження. Так, вже на цій з наступного тижня в ФРН вводять повний локдаун. Стартує жорсткий карантин з 16 грудня. Остаточної дати обмежень поки немає, проте очікується, що карантин триватиме як мінімум до 10 січня.

Німеччина йде на жорсткий карантин

Жорсткий карантин в Німеччині триватиме майже місяць

З такою заявою виступила канцлер Німеччини Ангела Меркель і керівництво 16-ти федеральних земель держави.

На всій території країни закриються магазини — виняток зроблять тільки для продуктових торгових точок. Школи і дитячі сади теж будуть закриті. Дозволять працювати тільки аптекам, заправним станціям, фінансовим установам та поштовим відділенням.

Втім, влада передбачила і деякі винятки. Німцям дозволено провести різдвяні свята в сімейному колі, але не більше ніж вп'ятьох.

Відзначається, що незважаючи на заборону, церковні богослужіння відвідувати всі ж можна, проте в масці і з дотриманням соціальної дистанції. На великі церковні служби доступ буде обмежений — потрапити на них можна буде тільки за попереднім записом. З 16 по 10 січня німцям рекомендують відмовитися від поїздок в інші регіони ФРН або за кордон, за винятком тих випадків, коли це абсолютно необхідно.

При цьому підприємства, які постраждали від локдауну, можуть розраховувати на отримання ширшої допомоги від держави. Максимальну суму компенсації вирішили збільшити з 200 до 500 тисяч євро, але лише для тих компаній, яким безпосередньо чи опосередковано загрожує банкрутство.

Як повідомляв портал "Коментарі", правоохоронці Тайваню суворі до порушників карантину. Жорсткі заходи вживаються щодо громадян, які безвідповідально ставляться до обмежень. Так, справа часом доходить до курйозів. Робітникові з Філіппін доведеться заплатити 3 тис. 500 доларів лише за те, що він на вісім секунд покинув місце ізоляції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини