Головна Новини Світ Німеччина Німеччина запроваджує прикордонний контроль з Польщею та Чехією: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина запроваджує прикордонний контроль з Польщею та Чехією: що сталося

Німеччина боїться нового напливу мігрантів

28 вересня 2023, 08:20 comments1252
Поділіться публікацією:

Цього тижня Німеччина ухвалить рішення щодо введення часткового прикордонного контролю з Польщею та Чехією. На такий крок офіційний Берлін буде змушений піти, щоб захистити себе від стрімкого напливу мігрантів. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, пише "Reuters".

Німеччина запроваджує прикордонний контроль з Польщею та Чехією: що сталося

Німеччина запроваджує прикордонний контроль із Польщею та Чехією. Фото: GettyImages

"Якщо нам не вдасться краще захистити зовнішні кордони, відкриті кордони всередині ЄС будуть під загрозою. Ми хочемо запобігти переміщенню контрабандистів за допомогою гнучкого та мобільного контролю у мінливих місцях", — зазначила Фезер.

Міністр додала, що заходи будуть запроваджені спільно з Польщею та Чеською Республікою.

При цьому Reuters зазначає, що згідно з офіційною інформацією, за перші 7 місяців 2023 року в Німеччині кількість перших запитів на надання притулку зросла на 78%. За даними поліції, у серпні кількість зареєстрованих незаконних перетинів кордону з Німеччиною досягла 14 701, що на 66% більше, ніж того ж місяця 2022 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Швейцарія дала згоду на те, щоб продати Німеччині назад танки Leopard 2 німецького виробництва, щоб допомогти поповнити запаси після пожертвувань Україні. Швейцарський парламент схвалив виведення з експлуатації 25 танків Leopard 2, що відкриває шлях для їхнього перепродажу Німеччині.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина не підтримує пропозицію президента України Володимира Зеленського щодо Ради безпеки ООН. Офіційний Берлін не хоче виключення Росії. Офіційну позицію Берліна озвучила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини