Головна Новини Світ Німеччина Німеччина застерегла Захід від розколу через питання зброї для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина застерегла Захід від розколу через питання зброї для України

Анналена Бербок заявила, що у Києві добре знають про допомогу Німеччини, адже Берлін є сьогодні найбільшим двостороннім донором для країни

27 січня 2022, 11:15
Поділіться публікацією:

Німеччина побоюється, що питання підтримки України постачанням зброї може розколоти єдність між країнами Заходу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок, повідомляє "dpa".

Німеччина застерегла Захід від розколу через питання зброї для України

Анналена Бербок. Фото з відкритих джерел

Міністр наголосила, що Європа сильна, коли об'єднана. Це було завжди найголовнішою перевагою Заходу і зараз європейські країни разом із США зобов'язані подбати про те, щоб тиск на Росію продовжувався. При цьому, за словами глави МЗС Німеччини, потрібно зберегти єдність і не дати можливості Москві поділити Захід.

Щодо України, то Анналена Бербок заявила, що у Києві добре знають про допомогу Німеччини, адже Берлін є сьогодні найбільшим двостороннім донором для країни. Також Німеччина підтримує переговори про те, щоб транзит російського газу територією України зберігався, намагається сприяти новим інвестиціям у країну, підтримує Україну у боротьбі з коронавірусом, зокрема, сприяє якнайшвидшому надходженню вакцин.

Анналена Бербок підкреслила, що позиція Німеччини не змінилася у питанні тиску на Росію. Німеччина разом з іншими станами Заходу єдина в тому, що Москва зазнає величезних політичних, економічних і фінансових втрат, якщо зважиться на вторгнення в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти розібрали по поличках, чому офіційний Берлін зайняв позицію, що чекає, і відмовляється постачати в Україну оборонне озброєння. На цьому тлі заява міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт про те, що Берлін поставить Україні 5000 військових захисних шоломів, що виглядає як насмішка, а не реальна допомога.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини