Головна Новини Світ Німеччина Німеччина назвала країну, яка є найбільшою загрозою у своїй стратегії нацбезпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина назвала країну, яка є найбільшою загрозою у своїй стратегії нацбезпеки

Німеччина назвала країну, яка є "найбільшою загрозою" для миру та безпеки в Європі.

14 червня 2023, 14:05 comments1114
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німеччина вперше в історії підготувала та ухвалила стратегію національної безпеки. Стратегія ґрунтується на трьох напрямках безпеки: обороноздатність, стабільність та стійкість. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на DW.

Німеччина назвала країну, яка є найбільшою загрозою у своїй стратегії нацбезпеки

Канцлер Німеччини Олаф Шольц. Фото з відкритих джерел

У новому документі, який  після кількох місяців обговорень був ухвалений федеральним урядом Німеччини зазначається, що країна впродовж кількох років збільшить свої видатки на оборонну сферу, який має становити понад 2% ВВП.

У стратегії національної безпеки Німеччини, Росія названа як "найбільша загроза" для миру та безпеки. Окрім того, війну проти України там називають "епохальним переломом у європейському мирному порядку". У документі зазначено, що російська агресія в Україні відіграла важливу роль у створені програми нацбезпеки Німеччини.

"За допомогою стратегії національної безпеки федеральний уряд хоче сприяти безперервному процесу співпраці між усіма рівнями влади, бізнесом і суспільством задля безпеки нашої країни", – йдеться у заяві уряду Німеччини.

Нова стратегія передбачає посилення боротьбу зі шпигунством, диверсіями та у сфері кіберзахисту. Окрім того, Німеччина наполягає на посиленні технологій захисту на загальному рівні ЄС.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що представник німецького Міністерства оборони відреагував на інформацію про можливо знищені танки Leopard 2.

Також "Коментарі" писали, що німецький суд оштрафував фанатку Путіна за її підтримку російській агресії в Україні. Уродженка України проживає в Німеччині та влаштовує проросійські протести. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини