Головна Новини Світ Німеччина Німеччина змоделювала сценарій можливого нападу на НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Німеччина змоделювала сценарій можливого нападу на НАТО

Автори виклали один із сценаріїв такого нападу, наголошуючи, що він є лише одним із можливих, і не уточнюючи, який розвиток подій передбачають інші.

29 лютого 2024, 09:38
Поділіться публікацією:

У звіті Бундестагу про "аналіз ризиків для цивільного захисту" німецького уряду йдеться про один із ймовірних сценаріїв можливого конфлікту неназваного агресора з НАТО, ґрунтуючись на уроках повномасштабної війни Росії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Європейська правда".

Німеччина змоделювала сценарій можливого нападу на НАТО

Німеччина змоделювала сценарій можливого нападу на НАТО. Фото: із відкритих джерел

"Напад агресора — гібридний та/або із застосуванням всього арсеналу сучасних збройних сил у всіх вимірах (сухопутний, повітряний/космічний, морський, кібернетичний та інформаційний) на територію НАТО... є, таким чином, ймовірним сценарієм", — йдеться у звіті .

Як зазначає матеріал, війна Росії проти України підтвердила, що сучасні військові дії поєднують класичні та неконвенційні операції, до останніх належать кібератаки, кампанії з дезінформації та диверсії.

Далі автори викладають один із сценаріїв такого нападу, наголошуючи, що він є лише одним із можливих, і не уточнюючи, який розвиток подій передбачають інші. Цей сценарій розбиває конфлікт чотири фази.

Фаза І триває з різним ступенем інтенсивності кілька років і передбачає гібридну дію агресора: шпигунство, кібератаки, диверсії та атаки на життєво важливі та оборонно важливі об'єкти та критичну інфраструктуру. Ключова особливість цієї фази – гібридний вплив відбувається таємно, і пов'язати його з агресором одразу неможливо.

Фаза II триває кілька місяців і передбачає розгортання військ агресора на східних кордонах НАТО і розгортання сил НАТО для стримування у відповідь. Гібридний вплив триває, але стає інтенсивнішим, яке приховування — дедалі меншим.

Фаза III, що триває щонайменше один рік, передбачає відкриту військову агресію проти території НАТО – вибіркові атаки із застосуванням конвенційних та неконвенційних засобів, у тому числі за цілями на території ФРН, а також ймовірні перебої у роботі супутників у космосі.

Зрештою, під час фази IV армія агресора проривається через оборонні рубежі НАТО на територію Німеччини. Також передбачається повномасштабне збройне протистояння у космосі. Сценарій передбачає, що фаза завершується "домовленістю про припинення вогню не раніше, ніж за кілька місяців".

У своєму звіті уряд Німеччини пропонує брати цей сценарій як основу для побудови концепції цивільного захисту, причому відповідні відомства на його основі можуть додатково моделювати підсценарії для більш ефективної оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін розпочав підготовку до війни з НАТО: у США побачили насторожуючі ознаки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини