Головна Новини Світ Німеччина Німецький експерт розповів, чому Шольц досі не наважується передати Україні ракети Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький експерт розповів, чому Шольц досі не наважується передати Україні ракети Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц не схильний до ризику, тому досі не прийняте рішення про передачу далекобійних ракет Taurus Україні, про це в коментарі ТСН повідомив експерт Німецької ради з міжнародних відносин, доктор Штефан Майстер

13 лютого 2024, 12:43
Поділіться публікацією:

Олаф Шольц є дуже обережним політиком, відзначає Штефан Майстер. На його думку, канцлер побоюється, що передача Україні німецьких далекобійних ракет може призвести до подальшої ескалації війни з Росією. Окрім того, відзначає експерт, Шольц не виключає, що такий крок із передачею ракет може мати негативні наслідки і для самої Німеччини.

Німецький експерт розповів, чому Шольц досі не наважується передати Україні ракети Taurus

Олаф Шольц

Також, говорить Штефан Майстер, Шольц дуже уважний до настроїв суспільства, а прості німці не підтримують передачу Україні далекобійних ракет.

"Він також розуміє, що все більша частина німецького суспільства проти постачання цієї зброї до України й хоче покласти край війні. Він реагує на ці настрої в німецькому суспільстві і, зокрема, у власній партії. Тож він хоче мати баланс між тим, що Німеччина робить багато, і ми зараз є другим постачальником після США, проте, беручи до уваги думку суспільства та більшості в його власній партії, що ми не повинні занадто посилювати цю війну, і на якомусь етапі, можливо, нам навіть доведеться вести переговори з Росією про припинення війни",
— розповів Майстер.

За його словами, це просто спосіб мислення Шольца – треба бути обережним і не загострювати ситуацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині під час обговорення в Бундестазі бюджету міністра оборони Бориса Пісторіуса вкотре запитали про те, коли Україні будуть передані ракети великої дальності Taurus. На це запитання він відповів роздратовано, мовляв уже "ситий по горло" дебатами щодо можливості таких поставок.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що німецька опозиція закликає надати Україні далекобійні ракети Taurus, однак канцлер Шольц поки не прийняв остаточного рішення щодо цих ракет. Таку позицію розкритикував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він відзначив, що Північна Корея для Росії ефективніший партнер, ніж друзі, які постачають Україні артилерійські боєприпаси. Міністр підкреслив, що ракети великої дальності, які надали західні партнери, потрібні не для того, щоб атакувати Москву чи будь-яку іншу частину території Росії. Taurus нам потрібні, щоб знищити російську військову інфраструктуру за фронтом на території України, додав Кулеба.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tsn.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини