Головна Новини Світ Німеччина Німецький парламент провалив голосування за рішення про постачання зброї Україні: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький парламент провалив голосування за рішення про постачання зброї Україні: подробиці

Депутати коаліції та члени "лівої" фракції своїми голосами завадили негайному прийняттю відповідного рішення у парламенті

23 вересня 2022, 15:15 comments1127
Поділіться публікацією:

У парламенті Німеччини не зуміли знайти мінімально необхідної кількості голосів, щоб підтримати пропозицію Опозиційного блоку ХДС/ХСС щодо негайного постачання танків та іншої бронетехніки Україні. Як повідомляє NTV, винести на голосування запропонували документ під назвою "Захищаючи мир та свободу в Європі – рішуче підтримуючи Україну важкою зброєю зараз".

Німецький парламент провалив голосування за рішення про постачання зброї Україні: подробиці

Прапор Німеччини. Фото: з відкритих джерел

Якби це рішення було підтримано, то Україна в стислий термін могла отримати німецькі танки, бронетранспортери, а також іншу важку техніку. Але іншу думку щодо цього мали депутати, які входять до правлячої коаліції, а також представляє "ліву" партію.

Заради правди варто врахувати той факт, що пропозиція ХДС/ХСС не була повністю заблокована. Воно було спрямоване для обговорення до Комітету закордонних справ, що значно відкладе ухвалення рішення.

Перед тим, як ухвалити рішення з ініціативи ХДС/ХСС чимало депутатів, які представляють правлячу партію, висловлювалися в ключі, що це рішення потрібно підтримати негайно. Так, депутат від "вільних демократів" Марі-Агнес Штрак-Циммерман заявила, що зволікати більше не можна і танки якнайшвидше мають прибути в Україну.

Варто зазначити, що головною перепоною на шляху до постачання в Україну танків є позиція канцлера Німеччини Олафа Шольца та міністра оборони країни Крістін Ламбрехт. Вони дотримуються раніше зайнятої позиції, що Києву не потрібно постачати танки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Путіна образилися і розповіли, як дадуть відповідь, якщо США спалять Чорноморський флот в анексованому Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини