Головна Новини Світ Німеччина Новим канцлером Німеччини став Олаф Шольц: що про нього відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Новим канцлером Німеччини став Олаф Шольц: що про нього відомо

Шольц отримав абсолютну більшість у 395 голосів

8 грудня 2021, 12:01
Поділіться публікацією:

Німецькі законодавці в середу, 8 грудня, обрали соціал-демократа Олафа Шольца новим канцлером, поклавши кінець 16-річному консервативному правлінню Ангели Меркель і проклавши шлях для проєвропейського коаліційного уряду, який пообіцяв стимулювати зелені інвестиції. Про це повідомляє Reuters.

Новим канцлером Німеччини став Олаф Шольц: що про нього відомо

Призначений канцлер Німеччини Олаф Шольц отримує квіти - Reuters

63-річний Шольц, який обіймав посаду віце-канцлера і міністра фінансів в уряді Меркель, що йде, отримав абсолютну більшість у 395 голосів від депутатів нижньої палати парламенту, сказав президент Бундестагу Баербель Бас.

Шольц, який кивнув у масці і махнув рукою, отримавши овації від депутатів, отримав букети квітів від лідерів парламентських груп.

Після висунення кандидатури президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром у замку Бельвю Шольц повернеться до парламенту, щоб принести присягу перед депутатами.

У другій половині дня Меркель передасть канцелярію новому лідеру країни з найбільшою економікою Європи, яка стикається з жорстокою четвертою хвилею коронавірусу.

Завдяки своїй приземленій і безглуздій манері Шольц позиціонував себе як природного наступника Меркель і надійної правої руки, щоб керувати Німеччиною через виклики, починаючи від вирішення кліматичної кризи до боротьби з більш конфронтаційною Росією та не менш наполегливим Китаєм. 

Шольц очолить безпрецедентну тристоронню правлячу коаліцію на федеральному рівні з прихильниками витрат, екологами Зелених і фінансово більш консервативними, лібертаріанськими вільними демократами (FDP) — малоймовірними політичними однодумцями в минулому.

Як повідомяли раніше "Коментарі", збройні сили Німеччини в четвер, 2 грудня, вшанували канцлера Ангелу Меркель, яка покидає свою посаду, найвищою церемонією, граючи еклектичну комбінацію музики за її власним вибором.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини