Головна Новини Світ Німеччина Панічний страх Шольца: ЗМІ дізналися про причину, чому Україна не отримує ракети TAURUS
commentss НОВИНИ Всі новини

Панічний страх Шольца: ЗМІ дізналися про причину, чому Україна не отримує ракети TAURUS

Шольц боїться, що дії Німеччини роздратують Москву

28 вересня 2023, 09:00 comments3101
Поділіться публікацією:

Історія з передачею Україні далекобійних ракет Taurus закінчилася нічим. Німеччина утримується від відправки в Україну високоточної зброї через побоювання, що вона вимагатиме роботу німецьких техніків на землі. Головним противником відправлення Україні ракет, як і раніше, виступає канцлер Німеччини Олаф Шольц. Він панічно боїться, що дії Німеччини роздратують Москву і призведуть до нового витку ескалації. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal.

Панічний страх Шольца: ЗМІ дізналися про причину, чому Україна не отримує ракети TAURUS

Ракети Taurus. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що Німеччина не стала б першою країною, яка могла б надати Києву далекобійні ракети. На такий крок уже пішли уряди Великої Британії та Франції. Україна зараз активно використовує ракети цих країн, які виносять логістику, склади та командні пункти ворога. По суті, Taurus – це німецький аналог ракет Storm Shadow і Scalp, які союзники вже відправили в Україну.

Німецькі чиновники розповіли The Wall Street Journal, трипартійний коаліційний уряд Німеччини дав згоду на постачання Taurus, але канцлер Олаф Шольц досі категорично проти.

Шольц переймається тим, що для обслуговування систем в Україну доведеться відправляти німецьких військових, а це вже великий ризик прямого протистояння з РФ.

Деякі німецькі чиновники вважають, що Шольц тягне із рішенням, бо чекає, що Байден зробить перший крок і передасть Україні ракети ATACMS, нібито після цього Берлін також погодиться передати Taurus.

Журналісти вважають, навіть якщо передача ракет буде схвалена найближчим часом, українським військовим може знадобитися чимало часу для розгортання цієї зброї. Насамперед доведеться переобладнати літаки, щоб вони могли нести цю ракету.

Читайте також на порталі "Коментарі" – ракети Taurus для України: у Міноборони Німеччини здивували своєю заявою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини