Головна Новини Світ Німеччина Партія Меркель показала найгірший в історії результат на регіональних виборах у Німеччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Партія Меркель показала найгірший в історії результат на регіональних виборах у Німеччині

Рейтинги ХДС стрімко знижувалися протягом останнього року

14 березня 2021, 22:39
Поділіться публікацією:

Християнсько-демократичний союз (ХДС) на чолі з канцлером Ангелою Меркель і який входить в правлячу в Німеччині коаліцію, зайняв другі місця на парламентських виборах в двох федеральних землях. Це найгірший в історії партії результат в цих регіонах. Про це повідомляє BBC.

Партія Меркель показала найгірший в історії результат на регіональних виборах у Німеччині

ХДС, Ангела Меркель. Фото: EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Сьогодні, 14 березня, відбулися вибори в німецьких Рейнланд-Пфальц і Баден-Вюртемберзі. Згідно з попередніми даними, за партію Ангели Меркель в першому регіоні віддали голоси 26% виборців, що приблизно на 6% менше, ніж під час попередніх виборів в 2016 році. У другому регіоні за партію проголосували 23% виборців, що на 4% менше, ніж на минулих виборах.

У Рейнланд-Пфальц ХДС обійшли соціал-демократи, які набрали 34% голосів, а в Баден-Вюртемберзі — партія "Зелені" з 32% голосів.

Опитування громадської думки показують, що національна популярність ХДС впала з 40% у червні минулого року, коли Німеччину хвалили за її первісну реакцію на пандемію коронавируса, до близько 33% у цьому місяці.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель на початку нинішнього року повідомила, що залишає свій пост. "Коментарі" розбиралися разом з експертами, що чекає відносини Німеччини та України після відходу Меркель.

У січні обрали наступника Меркель на посаду голови партії ХДС. Ним став прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн — Вестфалія Армін Лашет. Приймач Меркель виступив за ідею надання Україні європейської перспективи. Крім того, німецький лідер виступив за збереження санкцій проти Росії. Політик вважає, що зараз потрібно дійти до дружби і зближення двох сторонах — Києву і Брюсселю. До того ж Армін Лашет заявляє, що Україна має непогані шанси членства в Європейському Союзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини