Головна Новини Світ Німеччина Передадуть Taurus наступного ж дня. Які дії переконають Шольца допомогти Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Передадуть Taurus наступного ж дня. Які дії переконають Шольца допомогти Україні

Німеччина ще може передати Україні далекобійні ракети навіть попри заяви канцлера Олафа Шольца, про це в коментарі РБК-Україна сказав експерт Defense Express Валерій Рябих, передає портал «Коментарі»

1 березня 2024, 17:32
Поділіться публікацією:

За його словами, Німеччина очікує на рішення США із приводу постачання Україні далекобійних ракет ATACMS з дальністю польоту 300 кілометрів.

Передадуть Taurus наступного ж дня. Які дії переконають Шольца допомогти Україні

Ракета Taurus

Як припускає експерт, наступного дня після того, як Вашингтон передасть Києву ці ракети, Берлін прийме таке ж рішення і по ракетам "Таурус".

"Як тільки США дадуть ATACMS на 300+ км, думаю, наступного дня німці теж наважаться",
— сказав експерт.

Як вважає експерт, в Німеччині просто не хочуть бути ініціаторами постачання ракет із такими характеристиками. Проте, говорить Рябих, світ змінюється і Німеччині пора вчитися брати на себе відповідальність за безпеку в Європі, якщо вона бачить себе лідером. За його словами, безпекова конструкція, яка була вибудувана після Другої світової війни, зазнає змін, зокрема, змінюється позиція і щодо лідерства США.

"І європейські країни мають адекватно реагувати на дії російського агресора, який поставив мир під загрозу",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про те, що крилаті ракети Taurus мають дальність польоту 500 км і при неправильному використанні вони можуть долетіти навіть до Москви і вразити там якісь цілі.

За його словами, Британія та Франція заздалегідь подбали про обмеження дальності польоту ракет, які вони передають Україні. При цьому він підкреслив, що для розгортання в Україні таких ракет як Taurus буде обов'язковою участь Німеччини і "про це не може бути й мови". При цьому Шольц заявив, що його дратують звинувачення Берліна у тому, що він не дає Україні далекобійні ракети. За його словами, Німеччина і так передає Києву дуже багато різної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини