Головна Новини Світ Німеччина Посол Німеччини запевняє, що Україна отримає систему ППО, якої немає навіть в них
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Німеччини запевняє, що Україна отримає систему ППО, якої немає навіть в них

Анка Фельдгузен розповіла про системи протиповітряної оборони IRIS-T

27 вересня 2022, 22:58
Поділіться публікацією:

Для України виробляють сучасні системи ППО  IRIS-T. Їх нема навіть в армії Німеччини. Про це розповіла посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен  в інтерв’ю "Європейській правді".

Посол Німеччини запевняє, що Україна отримає систему ППО, якої немає навіть в них

Анка Фельдгузен (фото з відкритих джерел)

 Дипломат зізналася, що ніколи таких систем не бачила в Німеччині.

"Не знаю, чи я правильно відповім, але ми перебуваємо всередині НАТО і протиповітряна оборона ніби навколо нас. Коли я була в Польщі, я бачила всі ці Patriot та інші, в Німеччині я їх ніколи не бачила. Бундесвер їх не має", — розповіла дипломат.

Анка Фельдгузен розповіла, що перша поставка цієї системи відбудеться вже в жовтні, а друга в кінці року. Ще дві системи мають доправити на початку наступного року.

"Це найновіші системи, але ланцюг постачання для виробництва ускладнений. Їх зараз виробляють і я дуже сподіваюсь, що друга буде до кінця року, а решта наступного року. Це залежить не від політичної волі, там рішення чітко прийняте", — заявила Фельдгузен.

Відомо, що системою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, протирадіолокаційні ракети, крилаті ракети, гелікоптери, дрони та реактивну артилерію. Ця система має дільність дії — сорок кілометрів, а її висота двадцять кілометрів.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що  Берлін не готовий передати Україні танки. Канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв'ю The New York Times зізнався, що уряд його країни свідомо не надає Україні танків – нібито щоб не спровокувати війну між НАТО і РФ. Водночас, запевняє Шольц, ФРН підтримує Україну у боротьбі проти російської агресії. Виконавчий директор у Центрі прикладних політичних досліджень "Пента", політичний експерт Олександр Леонов вважає, що заяви Шольца щодо ненадання Україні танків демонструє насамперед проблему самої Німеччини.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини