Головна Новини Світ Німеччина Посол у Німеччині розповів, чи можуть обговорюватися територіальні поступки з боку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол у Німеччині розповів, чи можуть обговорюватися територіальні поступки з боку України

Посол у Німеччині запевнив німців, що у російсько-українській війні жодних територіальних поступок з боку України не буде

30 травня 2023, 15:20
Поділіться публікацією:

Україна за жодних обставин не погодиться поступитися будь-якими захопленими Росією територіями, заради якнайшвидшого завершення війни. Як передає видання "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю німецькому телеканалу RTL заявив посол України в Німеччині Олексій Макєєв.

Посол у Німеччині розповів, чи можуть обговорюватися територіальні поступки з боку України

Посол України у Німеччині Олексій Макєєв. Фото: з відкритих джерел

"Росія має залишити всі окуповані території", — сказав Макєєв, додавши, що це також стосується Криму, а також територій Донецької та Луганської областей, які РФ захопила у 2014 році.

За словами українського дипломата, завдання України звільнити не лише свої території, а й людей, які продовжують жити в окупації. Київ не робитиме предметом торгів свої території, боротиметься за них.    

Олексій Макєєв наголосив, що мирні переговори мають стосуватися питання виплати репарацій Україні з боку РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — європейське турне спецпредставника уряду Китайської Народної Республіки (КНР) Лі Хуея, який уже побував у Києві, може бути пов'язане зі спробою подати представникам ЄС неприйнятні для України пропозиції, пише американське видання The Wall Street Journal. А саме – припинити бойові дії, визнавши за Росією окуповані українські території. Чи справді спецпред КНР, який вирушив тепер і до Москви, міг так відверто "торгувати" Україною? Чи ми бачимо ігри англосаксів (США та Великобританія) проти китайських мирних планів? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, що робить Україна, щоб обдурити росіян перед контрнаступом ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини