Головна Новини Світ Німеччина Постачання Україні ракет Taurus: ЗМІ дізналися про рішення Шольца
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання Україні ракет Taurus: ЗМІ дізналися про рішення Шольца

За інформацією ЗМІ, Німеччина найближчим часом оголосить про постачання Україні ракет Taurus

10 серпня 2023, 17:25
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини фактично ухвалено рішення і офіційний Берлін найближчим часом оголосить про постачання крилатих ракет Taurus в Україну. В даний час уряд Шольца працює над вирішенням питання із США. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє видання "T-online".

Постачання Україні ракет Taurus: ЗМІ дізналися про рішення Шольца

Олаф Шольц. Фото: GettyImages

За даними видання з партійних кіл уряду, ВПС Німеччини також дали "зелене світло" на передачу Києву ракет Taurus. Минулого тижня до відомства канцлера прийшла від Міноборони презентація, в якій ємно викладалися найважливіші факти про Taurus: наявність у бундесвері, ризики, ефективність зброї.

Джерела видання припускають, що Україна може отримати не лише ракети Taurus, а й американські ракети ATACMS. Як підтвердили виданню кілька соціал-демократів, злагоджений підхід, особливо зі США, є ключовою умовою для того, щоб канцлер Німеччини Олаф Шольц дав свою згоду на постачання нових систем озброєнь для України. Тому, швидше за все, Білий дім дав свою згоду на постачання Україні ATACMS. Саме тому Берлін також розпочав роботу з передачі Україні своїх ракет.

Раніше "Коментарі" писали – німецький парламент досяг консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет: подробиці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вперше ще наприкінці травня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Україна звернулася до Німеччини з офіційним запитом, у якому просить надати їй крилаті ракети Taurus. Після цієї інформації була пауза, адже Берлін дав зрозуміти, що поки що не готовий постачати далекобійні ракети. І ось днями нардеп Єгор Чернєв повідомив у себе у Facebook про те, що, за його інформацією, ключові парламентські фракції Бундестагу досягли консенсусу щодо передачі Україні ракет Taurus. Звідси постає питання – куди Україна може вдарити, якщо отримає Taurus? Що стане головною ціллю ракет? Видання "Коментарі" розбиралося у питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини