ППО стане ще потужнішою: яка довгоочікувана допомога прийшла Україні від Німеччини

Німеччина передала Україні дві системи ППО IRIS-T

З минулого тижня вже в Україні перебувають дві нові системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM та SLS, яку Київ отримав від Берліна. Як повідомляє портал "Коментарі", цю інформацію в інтерв'ю RND підтвердив німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг.

"Ми виконуємо постачання на високому рівні, і ми підтримуватимемо цей високий рівень. Тільки минулого тижня ми поставили дві системи протиповітряної оборони IRIS-T SLM і SLS. І до кінця цього року ми поставимо ще дві системи ППО, середню двозначну кількість бойових машин піхоти та бойових танків та п'яти-шестизначна кількість артилерійських боєприпасів. Це дійсно суттєво”, - заявив військовий.

За словами Фройдінга, уряд Німеччини продовжує залишатися єдиним у своїй підтримці України.

Генерал-майор наголосив, що кожен крок у пошуках світу слід вітати. Проте, важко серйозно оцінювати шанси. Це пов'язано з тим, що країна-агресор диктує свої умови, визнаючи анексовані території, які є неприйнятними ні для України, ні для її західних партнерів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Німеччина хоче заощаджувати: кому з українських біженців уріжуть соцвиплати.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська армія в майбутньому зможе використати зброю з німецьких запасів для самооборони, включаючи можливі удари по військових об'єктах на території Росії. Таку заяву зробила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, повідомляє "Tagesschau".

Раніше "Коментарі" писали – у Німеччині шокували заяву про готовність розпочати переговори з Путіним: кого звинувачують у війні.