Головна Новини Світ Німеччина Прискорений вступ України до НАТО неможливий: Шольц назвав альтернативу
commentss НОВИНИ Всі новини

Прискорений вступ України до НАТО неможливий: Шольц назвав альтернативу

Шольц обіцяє Україні, що Берлін на саміті НАТО підтримає гарантії безпеки

22 червня 2023, 12:27
Поділіться публікацією:

Україна може розраховувати на довгострокові гарантії безпеки, але не на прискорений вступ до НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу перед депутатами Бундестагу, повідомляє "Reuters".

Прискорений вступ України до НАТО неможливий: Шольц назвав альтернативу

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Олаф Шольц дав зрозуміти, що офіційний Берлін проти того, щоб Україна за прискореною процедурою приєдналася до НАТО.

"Ми маємо тверезо поглянути на поточну ситуацію", — сказав німецький канцлер, додавши, що українська влада сама визнає неможливість стати членом НАТО, поки триває війна.

Шольц зазначив, що сьогодні ключова необхідність – об'єднати зусилля всіх союзників Альянсу зі зміцнення боєздатності України.

"Наша мета – це... стійка військова підтримка України, у тому числі сучасною західною зброєю, та зміцнення економічної стійкості України під час її захисту від російської агресії", – додав німецький канцлер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Пентагоні розповіли, як Україна приєднається до НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з наближенням саміту НАТО у Вільнюсі, який намічено на 11-12 липня, дедалі більше актуалізується тема євроатлантичної інтеграції не лише Швеції, а й України. Не виключено, що на цій зустрічі може бути ухвалено рішення щодо гарантій безпеки України до вступу до НАТО, а також про те, що наша країна може стати членом Альянсу без ПДЧ. Ну, а у російської верхівки з цього приводу – традиційна істерика та потік нових абсурдних заяв, реченням яких останніми роками став заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв. Що, найімовірніше, відбудеться на саміті, чому це важливо не лише для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.reuters.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини