Головна Новини Світ Німеччина Путін визнав, що найманці "Вагнера" фінансувалися з державного бюджету Росії: скільки їм платив Кремль
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін визнав, що найманці "Вагнера" фінансувалися з державного бюджету Росії: скільки їм платив Кремль

З травня 2022 по травень 2023 року Росія з бюджету заплатила ПВК «Вагнер» понад 86 млрд рублів

27 червня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Другий день поспіль Путін після бунту Пригожина намагається зберегти обличчя, підтримати свій статус. Очільник Кремля активно проводить зустріч із військовослужбовцями у Кремлі та виступає зі зверненнями до росіян, де розповідає, що як йому вдалося зупинити переворот. Про це пишуть російські ЗМІ.

Путін визнав, що найманці "Вагнера" фінансувалися з державного бюджету Росії: скільки їм платив Кремль

Володимир Путін (фото з відкритих джерел)

Так, російський президент публічно та офіційно заявив, що найманців ПВК "Вагнер" фінансували з російського бюджету.

 "Ми завжди з повагою ставилися до бійців групи "Вагнер", склад усієї групи повністю забезпечувався державою. З травня 2022 по травень 2023 року влада заплатила ПВК "Вагнер" понад 86 млрд рублів, а власник компанії "Конкорд" через Воєнторг за рік заробив від держави 80 мільярдів",- заявив Путін.

Також він натякнув на корупцію у свої армії та запевнив, що з усім цим будуть розбиратися.

"Сподіваюся, що ніхто нічого не вкрав чи вкрав трохи менше, але ми з цим усім розбиратимемося", — зазначив президент.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому Путіну так важливо утримати вагнерівців. У вівторок, 27 червня, стало відомо, що Міноборони РФ забирає важку техніку у вагнерівців, а ФСБ закриває кримінальну справу щодо збройного заколоту лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та його найманців. Відомо, що вагнерівці перебираються до Білорусі. Російський терорист і блогер Ігор Гіркін (Стрєлков), який очолює "Клуб розсерджених патріотів", пророкує, що Пригожин ще дасть про себе знати, а путінський режим точно йому мститиметься. Політолог, доброволець ЗСУ Кирило Сазонов міркує, що такого кадрового резерву Путін уже не має і близько, пояснює експерт. У нього офіцери слабше підготовлені, ніж матері вагнерівці. Тому він за будь-яку ціну хоче утримати найманців. Не дати їм назавжди вийти із війни в Україні.
 
 
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини