Головна Новини Світ Німеччина Рекція Німеччини на запит Польщі про дозвіл постачати танки в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Рекція Німеччини на запит Польщі про дозвіл постачати танки в Україну

Речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт відреагував на запит Польщі про дозвіл надати танки Leopard 2 Україні.

24 січня 2023, 15:08 comments2825
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

24 січня віцепрем'єр Маріуш Блащак заявив, що Польща подала офіційний запит на реекспорт німецьких танків Leopard 2 до України. В Німеччині прокоментували заяву польського політика. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Рекція Німеччини на запит Польщі про дозвіл постачати танки в Україну

Речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт. Фото з відкритих джерел

За правилами реекспорту військової техніки, для того, аби здійснити відправку танків Leopard 2 в Україну, Польща потрібна отримати на це дозвіл від їх виробника – Німеччини. Віцепрем'єр Маріуш Блащак заявив, що його країна здійснила відповідний офіційний запит до Німеччинина згоду передати танки Leopard2. Польський політик додав, що він закликає німецьку сторону також приєднатись до коаліціх країн, які хочуть підтримати Україну танками Leopard 2.

На повідомлення від Польщі відреагував речник уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт.

"Федеральний уряд отримав заявку від Польщі на експорт танків Leopard 2", — підтвердив слова польських політиків Хебештрайт.

Окрім того, на нещодавній пресконференції уряду Німеччини Штеффен Хебештрайт наголосив, що заявки на реекспорт зброї будуть розглядатись першочергово, але за усіма процедурами.

"Заявки на дозвіл експорту зброї розглядаються з необхідною терміновістю відповідно до встановлених процедур і інструкцій щодо експорту зброї", — сказав речник уряду Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляли, що польський уряд хоче отримати компенсацію від Європейського Союзу на відправку танків до України.

Також "Коментарі" писали про реакцію Німеччини на питання журналістів про те, що Польща може відправити танки в Україну бех її згоди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

690

24 січня 2023, 17:01

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини